Antalya'da "İşyeri Eğitimi İşbirliği" Protokolü - Son Dakika
Güncel

Antalya'da "İşyeri Eğitimi İşbirliği" Protokolü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu arasında "İşyeri Eğitimi İşbirliği" protokolü imzalandı.

22.01.2016 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu arasında "İşyeri Eğitimi İşbirliği" protokolü imzalandı.

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, üniversitenin rektörlük yönetim kurulu odasında gerçekleştirilen törene, Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, ATSO Başkanı Davut Çetin, Başkan Yardımcısı Mustafa İssi, Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gülmez, yönetim kurulu üyeleri ve rektör yardımcıları katıldı.

Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük sorunların başında işsizliğin geldiğini belirten ATSO Başkanı Çetin, Türkiye'de 24 yaş altı grupta üniversite mezunlarında işsizlik oranının yüzde 28 olduğunu belirtti. Üniversiteden mezun olanların bir süre iş bulamadığını dile getiren Çetin, şunları kaydetti:

"Öğrencilerin bir kısmı dershaneye gidip kamu personeli sınavına hazırlanmaya devam ediyor. Diğer tarafta ise nitelikli elemana ihtiyaç duyan ve istediği özelliklerde elemana ulaşamayan iş dünyasında önemli bir kesim var. Dönem dönem üyelerimize yaptığımız anketlerde nitelikli eleman bulma sorunu hep üst sıralarda yer alıyor. Bir tarafta işsiz insanlarımız, diğer tarafta çalıştırabileceği standartta iş gücü arayan işverenlerimiz varsa ortada bir sorun var demektir."

Üniversiteyi bitiren gençlere de aldıkları teorik bilgileri uygulamaya geçirebilecekleri imkanlar sunulmasının, eğitim kalitesi ve iş dünyasının da beklentilerinin karşılanması adına son derece önemli olduğunu vurgulayan Çetin, imzaladıkları protokolün bu konuda bir başlangıç olduğunu belirtti.

Son sınıfta okuyan öğrencilerin zorunlu iş yeri eğitimlerini birinci yarıyıl süresince ATSO'nun yönlendirmesiyle üye olan işletmelerde yaptırılacağına dikkati çeken Çetin, "Böylece son sınıf öğrencileri iş yeri eğitimiyle mezun olmadan teorik bilgiyle uygulamayı harmanlama imkanına sahip olacaklar" ifadesini kullandı.

Akdeniz Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Ünal da protokolün hem öğrencilerin eğitim hayatına katkı sağlayacağını hem de okul sonrası iş bulmalarını kolaylaştıracağını vurguladı.

Mezun olan öğrencilere yol göstermeyi ve iş bulmalarını sağlamayı amaçladıklarına işaret eden Ünal, iş dünyasının da kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmış olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, protokol imzalandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'İşyeri Eğitimi İşbirliği' Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement