Antalya'da "Kadınlar Plajı" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da "Kadınlar Plajı" Açıldı

Antalya\'da "Kadınlar Plajı" Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve sadece kadın ve çocukların girebildiği Kadınlar Plajı açıldı.

16.08.2014 15:07  Güncelleme: 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve sadece kadın ve çocukların girebildiği kadınlar plajı, açıldı.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, plajın Antalyalı kadınların talebi üzerine hazırlandığını söyledi. Antalya'da demokratik şekilde en iyi hizmeti verme iddiasında olduklarını belirten Türel, Antalyalıların her talebini yerine getirmek için çalıştığını kaydetti.

Kadınların plajda kendilerini daha özgür hissedeceğini ifade eden Türel, şöyle konuştu:

"Kadınlar burada hiçbir şekilde ötekileştirilmiyor aksine daha da özgürleşiyor. Biz özgürlüklerin savunucusuyuz. Antalya'da denizden istifade edemeyen kadınlar artık denize uzaktan bakmayacaklar. Kadınlar plaj ve deniz gibi güzelliklerden faydalanacaklar. Kadın erkek eşitliğinde bizim için bir tek farklılık olabilir o da kadının erkeğin önünde olmasıdır."

"Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak biz görevdeyiz"

Kadınlar plajının, farklı yönlere çekilmemesini de isteyen Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda okyanus ötesinden talimat alan, seçimlerde onlarla aynı çizgiye girenler bu konuda konuşup bize ders vermeye kalkmasın. Belediye meclisinde son zamanlarda yapılan ittifaklarla kimin ne kadar Atatürkçü, kimin ne kadar milliyetçi olduğunu ortaya çıkarmıştım. 'Atatürkçüyüm, cumhuriyetçiyim' diyen CHP'li meclis üyelerinin Pensilvanya'nın hukuksuzluğunun avukatlığına savunması beni dehşete düşürmüş ve 'Yazıklar olsun' diye feryat etmiştim. CHP'nin cumhuriyetçiliği, laikliği, Pensilvanya'nın değirmenine bugün olduğu gibi su taşımak olursa batsın sizin cumhuriyetçiliğiniz, laikliğiniz. Mustafa Kemal bizi buradan duyuyorsa ona sesleniyorum. 'Laikliğin, Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak biz görevdeyiz. Rahat uyu Atam' diyorum."

Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet içinde devleti kabul edemeyeceğini de vurgulayan Türel, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün her türlü manda ve himayeye karşı çıktığını ancak bugün okyanus ötesi ile ittifak yapanların farkında olmadan mandacılığı kabul ettiklerini savundu.

Türel, "Düşmanımın düşmanı dostumdur" anlayışıyla yapılan ittifakları, temiz, saf, milliyetçi, Atatürkçü kişilerin kabul edemeyeceğini kaydetti.

"Camiler ve cemevleri milleti birleştirir"

Türkiye'de gerçek demokrat, Atatürkçü, milliyetçi siyasi çizgiyi kendilerinin çizdiğini savunan Türel, Türkiye'nin her kesiminden oy alarak milli beraberliği sağladıklarını ifade etti.

Dış odakların siyasi cepheleşme ve kutuplaşmayı tahrik ettiklerini vurgulayan Türel, şöyle konuştu:

"Türk-Kürt çatışması oyununu hükümet bozunca şimdi de Sünni-Alevi bölücülüğünü tahrik ediyorlar. Bu oyunu milletle beraber bozacağız. Antalya'ya 10 bin kişilik büyük bir şehir camisi yapacağız. Büyük bir cemevini de kente kazandıracağız. Biz Sünni-Alevi ayrımını kabul etmiyoruz. Camiler ve cemevleri bu milleti ayrıştırmaz birleştirir. Alevi kardeşlerimizle cemevinde bir araya geleceğiz, camide ibadet yapacağız. Hatta Antalya'ya yerleşmiş Alman ve Rus kökenli dostlarımız isterlerse talep ederlerse onlara kiliseyi bile yaparız. Dinimiz yüzyıllar boyunca diğer inançlara saygı göstermişlerdir."

"Farklı neden arayan anlayışı kınıyorum"

Törende konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise bir kadın olarak Başkan Türel'e plaj için teşekkür etti. Plaj ile kadınlara tercih hakkı sunduklarını belirten Enç, "İsteyen kadınlar burada isteyenler diğer tarafta denize girer. Tercih sunmak demokrasi kültürünün en önemli unsurudur. Bu hizmetin altında farklı nedenler arayan anlayışı kınıyorum. Kadınlara bu plaj ile pozitif ayrımcılık sunuyoruz" dedi.

Plajın açılış kurdelesi, Başkan Türel, eşi Ebru Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Hüseyin Samani, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve plaja gelen kadınların katılımıyla kesildi.

Kadınlar Plajı

Sarısu bölgesindeki 3 kilometrelik alanda yer alan ve diğer plajla arasına ekilen palmiye ağaçları ve zakkum çiçekleriyle ayrılan plajda, güvenlik görevlisinden cankurtarana kadar sadece kadınlar çalışıyor.

Mesire alanının da yer aldığı plajda, yürüyüş yolları, mescit, alışveriş merkezi, restoran, fırın ve büfeler, spor alanları ve çocuk oyun grupları yer alıyor.

Kadınlar, plajda bulunan 300 şezlong, 150 şemsiye, 150 sehpa, duş, tuvalet ve soyunma kabinlerinden ücretsiz yararlanıyor. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Kadınlar Plajı' Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Hülya Ergi: Sayın Yetkili, , bu yukarıdaki yazıya da yorum olabilir. 28 Ağustos Perşembe günü bu plajdan faydalandım kendimi güzel bir tatil köyünde hissettim çok güzel bir mekan hizmette çok güzel, , tabiki aksaklılkar ve eksiklikler olacaktır. zamanla hepsinin giderileceğine inanıyorum. . Parti ye değil Menderes Bey'e ve ekibine teşekkürler ediyorum. . ayrıca tüm gün bizleri memnun etmek için çalışan Güvenlik görevlileri Nurcan Tüylüler, Gülistan Bıyık, GÜlseren Erol, Feray Şen, Fatma Tetik, Ebru Şener, Selma Gökkurşat ve Gülhanım Yıldıırm'a çok te4şekkürler ediyorum. . . . 0 0 Yanıtla

Advertisement