Antalya'da Keçili Rotasyon Eylemi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Keçili Rotasyon Eylemi

Antalya\'da Keçili Rotasyon Eylemi

Antalya'da toplanan ve yanlarında 2 keçi getiren grup, ormancılar arasında özellikle teknik personelin rotasyon adı altında tayin edilmelerine tepki gösterdi.

14.08.2014 23:47  Güncelleme: 00:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da, "Ormancılara sahip çıkıyoruz" eylemi düzenleyen çevreci gruplar, Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2013'te çıkarılan yönetmelik kapsamında özellikle teknik personelin "rotasyon" adı altında tayin edilmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve yanlarında iki keçi getiren grup, oturma eylemi yaptı ve "Ormancılar giderse ormanlar yok olur", "Ormanlar sahipsiz değildir", "Ormancıya dokunma, ormanlarımız korunsun" yazılı dövizler taşıdı.

Ormancı sofrasının kurulmasıyla devam eden eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan Doğayı ve Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) Yönetim Kurulu Üyesi, Orman Mühendisleri Odası Batı Akdeniz Şube Başkanı Vahdet Afşin Karacan, ülkede ormancılık çalışmalarının 175 yıldır devam ettiğini söyledi.

Orman Genel Müdürlüğünün yaptığı tayinlerin kabul edilemez bir yapı taşıdığını ifade eden Karacan, Orman Mühendisleri Odası ve ormancı sendikaları tarafından yönetmelikle ilgili yürütmenin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştayda açılan davanın devam ettiğini kaydetti.

Karacan, uzun yıllar ormancılığın bir bölgesi ve konusunda uzmanlaşmış personelin oradan alınarak, başka bölgede farklı bir konuda çalışmaya gönderilmesinin ülke ekonomisine zarar getireceğini savunarak, "Bu durumu bizler görüyoruz. Orman Genel Müdürlüğü yöneticilerinin bu durumu görerek, rotasyon uygulamasından acilen vazgeçmeleri gerekmektedir" dedi.

Antalya, Isparta, Denizli, Kaş Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz de rotasyonda asıl amacın, orman teşkilatının tarihi, hafızası ve benliğinin yok edilmesi olduğunu savundu.

Ormanların ranta açılması ve özelleştirilmesinin istendiğini öne süren Gündüz, "Bunu görüyoruz ama bu duruma asla göz yummayacağız. Siz ne yaparsanız yapın biz, ormanlarımıza ve onları koruyan ormancılarımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.

Gündüz, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamayla doğal alanların rotasyon nedeniyle sahipsiz kalacağını iddia ederek, "Eğer bu doğal alanlar sahipsiz kalırsa, ranta açılma riski taşıdığından rotasyon uygulaması asla masum değildir. Biz bu tehlikeyi görüyoruz. Bunu tüm vatandaşlarımızın görmesini de istiyoruz" ifadesini kulandı.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Keçili Rotasyon Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement