Antalya'da Kötü Hava Suriyeli Sığınmacıları da Vurdu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kötü Hava Suriyeli Sığınmacıları da Vurdu

Antalya'da etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanaktan, Serik ilçesinde Suriyelilerin yaşadığı naylon ve brandadan çadırlar da zarar gördü.

18.01.2016 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanaktan, Serik ilçesinde Suriyelilerin yaşadığı naylon ve brandadan çadırlar da zarar gördü.

Antalya'da dün gün boyu etkili olan ve akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak ve kuvvetli rüzgar, Serik ilçesindeki boş arazilerde derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyeli sığınmacıların yaşamını daha da zorlaştırdı.

Çadırlarının içi ve çevresi tamamen çamur olan sığınmacılar, sabah saatlerinde kazma ve küreklerle temizlik yaptı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı çadırların zarar görmesi üzerine alana yeni çadırlar kuruldu.

Elektrik ve suyun bulunmadığı çadırlarda Suriyeli çocuklar, çevreden buldukları çalı ve çırpıları yakarak ısınmaya çalıştı. Kadınlar ise çadırlara giren su nedeniyle kirlenen eşyaları temizledi.

Suriye'nin Rakka kentinden 10 çocuğu ile Antalya'ya gelen Fatma Ahmed, Suriye'deki köylerinde 100'e yakın kişinin bombalarla hayatını kaybettiğini, canlarını kurtarmak için Türkiye'ye sığındıklarını söyledi.

Antalya'da tarım işçiliği yaptıklarını anlatan Ahmed, "Hayatımızı günlük kazandığımız paralar ile sürdürüyoruz. Dün gece kuvvetli rüzgar nedeniyle bir çadırımız uçtu, diğer çadırımız da çöktü. Çocukları başka çadırlara aldık ve çadırı tekrar kurduk. Umarım bu fırtına daha uzun sürmez" dedi.

Serik Kaymakamlığından ekipler sabah saatlerinde çadırların bulunduğu alanları gezerek bilgi aldı. Ekipler, Suriyelileri sağlık kontrolünden geçirerek ilaç yardımında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kötü Hava Suriyeli Sığınmacıları da Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement