Antalya'da KPSS Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da KPSS Heyecanı

Antalya\'da KPSS Heyecanı

Antalya’da Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen, 2016 Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmek isteyenler, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara akın etti.

20.11.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen, 2016 Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek isteyenler, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullara akın etti.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2016 KPSS Ortaöğretim sınavı, 176 sınav merkezinde ve 12 bin 398 binada saat 10.00'da başladı. KPSS'ye 3,5 milyona yakın aday katılıyor. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verilecek. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da da sınava girecek olan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okulların önüne akın etti.

Polis, adaylardan eşyalarını dışarıda bir yere bırakıp gelmesini istedi

Akdeniz Üniversitesi'nde sınava girecek adayların bazıları yaya olarak gelirken, bazıları da arabalarını tercih etti. Üniversite kapısında zaman zaman araç kuyrukları oluştu. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde bulunan salonlarda sınava girecek olan adaylar, polis ekipleri tarafından arandıktan sonra salona alındı. Yanlarına yüzük, saat, toka, ulaşım kartı gibi eşyalarını getirenler ise polis ekipleri tarafından sınav salonlarına alınmadı. Polis, adaylardan eşyalarını dışarıda bir yere bırakıp gelmesini istedi.

Nişan yüzüğünü ilk defa çıkardı

Adaylar, eşyalarını dışarıda akrabalarına ve emanetçi kişilere bıraktıktan sonra salonlara girdi. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alındı. Her zaman olduğu gibi yine bazı adaylar, sınava geç kalınca koşarak salona girdi. Öte yandan aileler ise dışarıda sınava giren yakınlarını heyecanlı bir şekilde bekledi. Sınava girmek için eşi ile birlikte Korkuteli ilçesinden gelen Mustafa Karay, "Sınava eşim girdi. Eşyalarını bana teslim etti. Nişan yüzüğünü ilk defa sınava girerken çıkardı ve bana teslim etti. Sanki sınava ben girmiş gibiyim. İnşallah başarılı olur" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da KPSS Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement