Antalya'da Kurbanlıklar Haczedildi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kurbanlıklar Haczedildi

Antalya'nın Kemer ilçesinde uygulanan bir haciz işlemi görenleri şaşırttı. Kamyonetlere yüklenerek götürülenler bu kez eşya değil, kurbanlık koyun ve keçiler oldu.

01.10.2014 10:52  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Antalya'nın Kemer ilçesinin Kuzdere mahallesinde oturan Ferhat Çelik isimli vatandaşın beslediği kurbanlık keçi ve koyunlar, iddiaya göre babasının borçlu olduğu kişi tarafından icra yoluyla haczedildi. Bahçeye gelen jandarma, icra memuru ve avukattan oluşan bir grup, bahçedeki ağıllarda bulunan 60 koyun ve keçilerle ilgili tutanak tuttu. Haczin baba Adnan Çelik'in borçlu olduğu belirtilen kişinin alacağıyla ilgili haciz yapmaya geldiği anlaşılınca yapılan itiraz kabul görmedi. Adnan Çelik, hayvanların kendisine ait olmadığını, oğluna ait olduğunu söylediyse de hacze mani olamadı. Düzenlenen tutanağın ardından bahçedeki ağıllarda bulunan kurbanlık koyun ve keçiler sayılarak kamyonetlere yüklemeye başlanınca, olayı haber alıp gelen Ferhat Çelik, elindeki Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından verilen belgeleri göstererek hayvanların kendisine ait olduğunu ve kimseye borcu bulunmadığını ileri sürse de haczi durduramadı. Haczedilen hayvanlar bilinmeyen bir yere götürüldü.

"HAYVANLAR BENİM, ŞİKAYETÇİYİM"

Kurbanlıkları haczedilen Ferhat Çelik, uygulamanın haksız ve adaletsiz olduğunu ileri sürerek "Babamın borcu vardı ama benim yoktu. Babamla aynı binada oturuyoruz. Haczedilen hayvanlar benimdir" diyerek elinde Kemer İlçe Tarım Müdürlüğü'nün düzenlediği belgeleri gösterdi ve hacizle ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

"KURBANLIKLARI SATIN ALANLAR NE YAPACAK?"

Ferhat Çelik'in koyun ve keçilerinin haczedildiğini duyan bazı kurban sahipleri de gelerek haciz işlemlerini izledi. Vatandaşlar kurban paralarının en az yarısını ödediklerini belirtirken, Ferhat Çelik de "Ben bu malların hepsini sattım. Ben burada mağdur durumdayım ve malları sattığım insanlar da mağdur durumda. Adamlar nereden bulsun kurbanlık parasını" şeklinde konuştu.

BORÇLU BABA: BANA TEFECİLİK YAPTILAR

Oğlunun kurbanlıklarının haczedilmesine neden olan borcunun bulunduğunu doğrulayan Adnan Çelik, tefecilik mağduru olduğunu ileri sürdü ve bu konuda savcılığa şikayet dilekçesi verdiğini söyledi.

Antalya\'da Kurbanlıklar Haczedildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kurbanlıklar Haczedildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • BATMANLİ KAYA: ADAM İYİ YAPMIŞ SEN ADAMLARIN PARASINI VERME GİT EVİ KURBANLIKLARI OĞLUNUN ÜSTÜNE YAP SONRA DA YOK BURDA OTURUYORDUM EV HAYVAN OGLUMUN BENDE YEDİM :) 4 1 Yanıtla
  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement