Antalya'da 'Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü Projesi'nin Açılış Toplantısı... - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 'Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü Projesi'nin Açılış Toplantısı...

Antalya\'da \'Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü Projesi\'nin Açılış Toplantısı...

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) koordinatörlüğünde 2 Avrupalı ve 4 yerel ortak kurum tarafından yürütülen ’Mülteci ve Göçmen Toplulukları için Hoşgörü Projesi’ isimli Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Stratejik Ortaklıklar Yetişkin Eğitimi Projesi’nin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

21.02.2017 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) koordinatörlüğünde 2 Avrupalı ve 4 yerel ortak kurum tarafından yürütülen 'Mülteci ve Göçmen Toplulukları için Hoşgörü Projesi' isimli Avrupa Birliği Erasmus+ Programı Stratejik Ortaklıklar Yetişkin Eğitimi Projesi'nin açılış toplantısı gerçekleştirildi. Projeyle, mülteci insanların adaptasyonları sağlanarak, gittikleri ülkelerde de yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması hedefleniyor.

Öğrencilerin ve öğretim elamanlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, Konyaaltı Belediye Başkan Yardımcısı Av. Cansel Tuncer ve Antalya Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat Özdemir katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Beykan Çizel, "Proje ülkemizin, şehrimizin ve üniversitemizin misafir olan göçmen ve mültecilere yönelik hazırlamış olduğu bir sosyal sorumluluk projesidir" dedi. Günümüzde insanların hastalık, doğal afetler, savaşlar ve benzeri nedenlerden dolayı büyük acılar yaşadığını ve doğdukları toprakları terk etmek zorunda kaldıklarını dile getiren Prof. Dr. Çizel, "Bu insanlar mülteci oldukları ülkelerde işsizlik, sağlık imkanlarına ulaşma, kültürel adaptasyon gibi zorluklarla karşı karşıya kalmaktadırlar. En kötüsü de göç ettikleri ülkelerde istenmeyen insanlar olarak görülüyorlar" diye konuştu.

Prof. Dr. Çizel, son yıllarda savaş nedeniyle göç sayısının artışına dikkat çekerek, "Bu insanların büyük bir bölümünü ülkemizde misafir ediyoruz. Bu proje ile ülkemizde misafir ettiğimiz bu insanların yaşadıkları kültür şokunu hafifletmek, iletişim becerilerini arttırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amaçlanmaktadır. Proje sürecinde ülkemizin sağlık, kültürel norm ve değerleri, tüm sistemlerimiz ile ilgili mevzuat ve hukuk ile ilgili düzenlemeler ile ilgili kitapların hazırlanması ve bu kitapların dijital interaktif iletişim öğrenme platformları aracılığıyla paylaşılması öngörülmektedir. Projede şehrimizden, Almanya ve İspanya'dan konularında uzman ortaklarımız yer almaktadır. Projemizin ülkemize, şehrimize ve üniversitemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mülteci sorununun global bir sorun olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal da konuşmasında, eskiden daha çok savaşlar nedeniyle mültecilik sorunu yaşandığını şimdi buna ek olarak sosyolojik nedenlerin, geri kalmışlık düzeyinin, kendi bulunduğu ülkede eğitim, sağlık gibi bir takım hizmetlere ulaşamama gibi faktörlerin de etkisi olduğunu söyledi.

Günümüzde mülteci sorununun büyük bir problem olarak karşımıza çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Ünal, "Mülteciler gittikleri ülkelerde istenmiyorlar ancak bu bir çözüm değil. Bunu görmemek, kabul etmemek anlamına geliyor. Bizim bunu bir şekilde adaptasyon süreçleri ile avantaj haline dönüştürmemiz gerekiyor. Onları dışlayarak, onlara iş vermeyerek asla bu problemi çözemeyiz. Kabullenip ne yapabilirizi düşünmemiz gerekiyor. Bu insanların fizik ve beyin gücünden faydalanmamız gerekiyor. Almanya ve İspanya bunu nasıl yapmış. Bu örnekleri kendimize örnek olarak alıp, ülkemizde ne yapabiliriz ona bakmalıyız" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Mülteci ve Göçmen Toplulukları İçin Hoşgörü Projesi'nin Açılış Toplantısı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Libya'nın başkenti Trablus'a yeniden uçuşlara başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. THY, özel fiyatlarla Trablus'a haftada 3 gün uçacak.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.


Advertisement