Antalya'da Oturan Kişiyi Dolandıran 3 Kişi Eskişehir'de Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Oturan Kişiyi Dolandıran 3 Kişi Eskişehir'de Yakalandı

Antalya\'da Oturan Kişiyi Dolandıran 3 Kişi Eskişehir\'de Yakalandı

Antalya'da oturan 65 yaşındaki A.K.R.'nin banka havalesiyle gönderdiği 40 bin lirayı almak isteyen 3 şüpheli Eskişehir'de polisin dikkati sayesinde yakalandı.

07.10.2015 16:48  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp Antalya'da oturan 65 yaşındaki A.K.R.'nin banka havalesiyle gönderdiği 40 bin lirayı almak isteyen 3 şüpheli Eskişehir'de polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Dün öğle saatlerinde Yunus Emre Caddesi'nde sürekli olarak cep telefonuyla konuşan 27 yaşındaki M.K.'yı gören Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne bağlı sivil ekipler bu kişiyi takibe aldı. M.K., kısa süre sonra arkadaşları 26 yaşındaki M.C.T. ve 24 yaşındaki M.G. ile buluştu. Polis ekipleri 3 kişiyi takibe devam ederken M.K., girdiği bir kuyumcu dükkanında 3 bilezik, 1 altın zincir, 2 yüzük ve 3 de çeyrek altını bozdurmak istediği sırada polis ekiplerince gözaltına alındı. M.K. polislere altınları İzmir'de oturan bir kişiden dolandırıcılık suretiyle aldığını itiraf ettii.

40 BİN LİRAYI BANKADAN ÇEKEMEDİ

Polis ekipleri diğer şüpheliler M.C.T. ve M.G.'yi takibe devam etti. Şüphelilerden M.C.T. bir banka şubesine giderek Antalya'dan A.K.R. tarafından kendi hesabına gönderilen 40 bin lirayı çekmek istediği sırada yakalandı.

Polisin iletişim kurduğu A.K.R. kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan kişilerin telefonda kendisine "Kimlik bilgileriniz terör örgütünün eline geçmiş, bankada bulunan paranızı sahte belgeler ile çekecekler, şahısları takip ediyoruz. Ayrıca kuyumcu soyulmuş, kimlik bilgileriniz bırakılmış" dediklerini ve onların isteği üzerine belirttikleri hesaba 40 bin lira para yatırdığını söyledi.

Polisler, diğer şüpheli M.G.'yi de başka bir banka şubesinde görevlilere "hesabıma para yatacaktı, yattı mı?" diye sorarken yakaladı. Gözaltına alınan M.K., M.C.T. ve M.G. sorgulamalarının ardından 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Oturan Kişiyi Dolandıran 3 Kişi Eskişehir'de Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement