Antalya'da Sivas Katliamı ve Soma Birlikte Anıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Sivas Katliamı ve Soma Birlikte Anıldı

Antalya'da '2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 21'inci yılında, hayatını kaybeden 37 kişi Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyle birlikte anıldı.

02.07.2014 21:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da '2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 21'inci yılında, hayatını kaybeden 37 kişi Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyle birlikte anıldı.

Antalya'da düzenlenen anma için Alevi Bektaşi Federasyonları bileşenleri ve Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri'ni oluşturulan siyasi parti ve sendikalar, akşam saatlerinde Kazım Özalp Caddesi'nde bir araya geldi. CHP Antalya il örgütünün de katıldığı eylemde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Eylül 2013'de CHP rozeti taktığı Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş da yer aldı. Sivas katliamında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı, atılan sloganlar ve taşınan dövizlerle katliamın ve sorumlularının protesto edildiği yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Burada düzenlenen anma programı öncesi yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Türkiye ne yazık ki Madımak katliamıyla yüzleşemedi, arkasındaki karanlığı aydınlatamadı. Tıpkı Gezi eylemlerinde hayatını kaybeden gençlerimizin katillerinin yargı karşısına çıkarılmaması gibi. Kızıltepe'de 12 yaşındaki Uğur Kaymaz'ın öldürülmesinden de, 12 yaşındaki Koray Kaya'nın Madımak'ta ateşe verilmesinden de ve 14 yaşındaki Berkin'in öldürülmesinden de sorumlu olan devlet aynı devlettir."

Anadolu coğrafyasında farklı ulus, milliyet ve inanç gruplarından insanların Türk-İslam potasında eritilerek 'makbul yurttaşlar' yaratmanın bir devlet politikası haline geldiğinin savunulduğu açıklamada, "Aynı zihniyet Soma'da yüzlerce işçinin ölümü karşısında 'Bu işin fıtratında var' söylemiyle taşeronlaşmanın, sömürünün, vahşetin üzerini örtüyor" denildi. Açıklamanın ardından Antalya'da anma programı tek kişilik tiyatro oyunu ve semah gösterisiyle sona erdi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Sivas Katliamı ve Soma Birlikte Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement