Antalya'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne diyor Kılıçdaroğlu, 'Kendisine 100 tane yardımcı atayacak' diyor.

25.03.2017 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne diyor Kılıçdaroğlu, 'Kendisine 100 tane yardımcı atayacak' diyor. '500 tane bakan atayacak' diyor. ya yapma, benim milletime bu yalanları söyleme. Böyle bir şey söz konusu değil. Biz göreve geldiğimizde 36 bakandan oluşuyordu hükümet. Biz geldik bunu 25'e indirdik. Dürüst ol dürüst." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Seyhan Caddesi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, devletin bir saatte, bir gecede kimseye teslim edilmeyeceğini belirterek, "Gensoru kalkıyor, güven oyu kalkıyor. Gensorularla ülkemizi çaldılar. Akşam yat, sabah kalk, bir gensoru. 484 gensoru verildi. Hepsi reddedildi, dört tanesi hariç." dedi. Erdoğan, bütün bunlara rağmen, devleti esir almaya çalışanlara 15 Temmuz'da milletin gereken dersi verdiğini söyledi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne diyor Kılıçdaroğlu, 'Kendisine 100 tane yardımcı atayacak' diyor. '500 tane bakan atayacak' diyor. ya yapma, benim milletime bu yalanları söyleme. Böyle bir şey söz konusu değil. Biz göreve geldiğimizde 36 bakandan oluşuyordu hükümet. Biz geldik bunu 25'e indirdik. Dürüst ol dürüst. Biz bir defa özel sektörden aldığımız derslerle geldik. Bu işleri iyi biliriz. 14 yılda da bu ülkeyi nereden nereye getirdiğimiz ortada. Ama sen bu işlerden de anlamazsın daha çok çalışman lazım. Bu iş biraz da olur olmaz meselesi. Mantığı var. Cumhurbaşkanı bir veya iki yardımcı, en fazla bilemedin üç yardımcı ve bakan sayısı şu mevcudu belki koruyacaktır. Gereğine göre azalır veya artar.

Ama bunlar dervişin fikri neyse zikri de odur var ya, işte bunlar böyle. Akıl neyle meşgul olursa, dil de onu söyler. Her ne kadar genel müdürlükten gelme olsa da anlaşılan o ki, bu zat, hiç devlet terbiyesi almamış. Senelerce kamuda çalışmış ama usul, erkan öğrenmemiş. Demek ki milletimiz şaş kaza bu zata emaneti teslim etse, kendisi aynen böyle yapacak. Rabbim bunların şerrinden ülkemizi de milletimizi de muhafaza eylesin."

"Cumhurbaşkanının partili olması çift başlılık değil"

Yeni sistemle cumhurbaşkanın partili olacağını ama partizan olmayacağını, geçmişte başbakanların, Gazi Mustafa Kemal'in, İsmet İnönü'nün parti lideri olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal cumhurbaşkanıyken, İnönü başbakan değil miydi? Daha sonra kavgalı oldular biliyorsunuz. İstifasını istedi. Aynı şekilde İnönü, başbakanıyla kavgalı oldu. Yürümedi iş. İşte onlar nasıl başbakan veya cumhurbaşkanı olarak partilerinin genel başkanı oluyorlarsa aynı şeyi de şimdi biz getiriyoruz." dedi.

1950 yılından önceki dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisinin il başkanlarının, illere vali olduğunu, hem il başkanlığı hem valilik yaptığını kaydeden Erdoğan, şimdi böyle bir şey yapılsa kıyametin kopacağını belirterek, demokrasiyi böyle öğrenmediklerini ve böyle kabul etmediklerini söyledi.

"Parti üyesi cumhurbaşkanları, belki parti genel başkanı olmaya bile ihtiyaç duymayacak. Onu şimdiden bilemeyiz. Dolayısıyla cumhurbaşkanının partili olması çift başlılık değil, millete karşı dürüst olmaktır. Zaten herkesin gönlünde bir partisi vardır. Milleti aldatmaya gerek yok. Bu bakımdan, yeni sistem çift başlılığa yol açmıyor. Tam tersine dürüstlüğü getiriyor. Çift başlılığı ortadan kaldırıyor." diye konuşan Erdoğan, son seçimlerde 25-30 yaş arası 5 gencin parlamentoya girdiğini, konunun 18-25 yaş arası gençlerle tamamen dolacakmış gibi abartıldığını ifade etti.

"4 ilkeye sıkı sıkıya sahip çıkmamızdan geçiyor"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların ömür boyu dokunulmazlığının olmayacağını, şu anda milletvekili ve bakan dokunulmazlığı neyse, yeni dönemde de aynı şekilde devam edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

" Türkiye'nin yakın tarihindeki en önemli tercihini sağlıklı bir şekilde konuşmak, tartışmak yerine, yalanlarla boğmaya çalışanlara inat, biz her yerde doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Yalanın en büyük panzehiri hakikatlerdir. Vatandaşlarımız 16 Nisan'da sandık başına gittiklerinde niçin oy kullanacaklarını bilerek gitmelidirler. Bunun için de 18 maddelik anayasa değişikliğini alsınlar, teker teker okusunlar. Son 2 madde yürürlük ve değişikliklerle, 4 madde de farklı hususlarla ilgili, geriye kalıyor 12 madde, bu 12 maddeyi okuyan, cumhurbaşkanı hükümet sisteminin ne getirdiğini, ne götürdüğünü rahatça görebilir. Orada yazmayan bir husus var ki, anayasa değişikliğini ben asıl onun için önemli görüyorum. Türkiye'nin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin, geleceğinin teminatı, şu 4 ilkeye sıkı sıkıya sahip çıkmamızdan geçiyor."

Erdoğan, sadece muhalefetin değil, Kandil'in, Pensilvanya'nın, Avrupa'nın ve bütün dünyanın duyacağı şekilde alandaki vatandaşlardan güçlü bir şekilde 'Evet' demelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(Sayın Cumhurbaşkanı 'Hayır' diyecek olanlara terörist diyor), hayır, benim öyle bir derdim yok. Ben sadece kim 'Hayır' diyor, Kandil'deki teröristler 'Hayır' diyor ve herkesi 'Hayır' demeye çağırıyor. İmralı 'Hayır' diyor. Pensilvanya'daki 'Hayır' diyor. Diyorum ki, kişi sevdikleriyle beraberdir. Eğer Kandil'deki ülkemizi bölmeye, milletimizi parçalamaya çalışanlarla beraber hareket edeceksek, var hareket et. Bunu hatırlatıyorum. Bu uyarıyı yapıyorum." diye konuştu.

Türkiye'yi böldürtmeyeceklerini vurgulayan Erdoğan, "Bölmeye çalışanlara Tendürek Dağları'nı, Cudi'yi, Ester Deresi'ni... Nerede inleri varsa inlerine girdik, girmeye de devam edeceğiz. Bu ülkenin refahı için, mutluluğu için, bunlara buraları mezar edeceğiz. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek." dedi.

Türkiye Cumhuriyetinden başka devletin olmadığını, bu devletin içinde fitne, fesat çıkarmak isteyenlere 15 Temmuz'da nasıl gereği yapıldıysa, buna devam edeceklerini belirten Erdoğan, devleti bu urlardan, pisliklerden temizlemeye de devam edeceklerini söyledi.

"Yerli olan, milli olan, demokrat olan, özgürlükçü olan, Türkiye'nin istiklalini ve istikbalini önemseyen herkesin tercihinin 16 Nisan'da 'Evet' olacağına" inanıyor muyuz?" diye seslenen Erdoğan, toplu açılış töreninden önce Antalya Büyükşehir Belediyesinin yeni hizmet binasının açılışını yaptıklarını da anımsattı.

Antalya Stadyumu'nda dün maç izlediğini söyleyen Erdoğan, Türkiye'nin Finlandiya'yı 2-0 yendiğini hatırlattı.

Notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından toplu açılış törenine geçildi. Erdoğan, "23 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Her yere ulaşacağız, tamam, durmak yok. 16 Nisan ülkemiz, milletimiz için yeni bir milat olsun inşallah, aydınlık yarınların vesilesi olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

Yapımı tamamlanan eserlerde emeği geçenleri kutlayan Erdoğan, daha sonra açılışı gerçekleştirdi.

Törenin gerçekleştirildiği alanda, "Yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan", "Aşkımız memleket, millet için evet" ve Türkiye ile Avrupa ülkelerinin büyüme oranları ile "AB saldırılarının asıl nedeni bu olmasın?" ifadesinin yer aldığı pankartlar dikkati çekti.

Toplu açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, milletvekilleri, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.


Advertisement