Antalya'da Toplu Açılış Töreni - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Toplu Açılış Töreni - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuş Antalya'da toplu açılış töreni Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Bugüne kadar Antalya, turizmin, ticaretin, sağlığın merkeziydi.

22.04.2016 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuş Antalya'da toplu açılış töreni

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:

"Bugüne kadar Antalya, turizmin, ticaretin, sağlığın merkeziydi. EXPO ile birlikte sevginin ve kardeşliğin de merkezi oluyor"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugüne kadar Antalya turizmin, ticaretin, sağlığın merkeziydi. EXPO ile birlikte sevginin ve kardeşliğin de merkezi oluyor." dedi.

Çavuşoğlu, Antalya'nın Kepez ilçesindeki Kepez Arena'da düzenlenen "Antalya Toplu Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, Antalya'a tarihi bir gün daha yaşandığına dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşini Antalya'da ağırladıklarını hatırlatan Çavuşoğlu, açılış törenine katılan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da Toroslar'ın kuzeyine olduğu kadar güneyindeki Antalya'ya da ilgi gösterdiğini, kente hizmetleri en kısa sürede getirmek için uğraştığını ifade etti.

Bugün 41 yatırımın açılışını yapacaklarını vurgulayan Çavuşoğlu, Antalya'da bir ilki daha yaşadıklarını, EXPO 2016'nın açılışının da bugün gerçekleştirileceğini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar Antalya, turizmin, ticaretin, sağlığın merkeziydi. EXPO ile birlikte sevginin ve kardeşliğin de merkezi oluyor. Bugün EXPO raylı sistemini açıyoruz. Yarın da Antalyamıza hızlı trenleri açacağız. Bugün köprülü kavşakların açılışını yapıyoruz, yarın da Antalya'nın otobanlarının açılışını yapacağız. Bugün iki havalimanımız var, yarın üçüncü havalimanımız olacak." diye konuştu.

Seçimden önce vadettiklerinin hepsini gerçekleştireceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Antalya'da ikisi devlet olmak beş üniversite bulunduğunu, gelecekte kentin eğitimin de merkezi olacağını dile getirdi.

Çavuşoğlu, Antalya'nın diplomasinin de merkezi haline geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kasım ayında G-20 Zirvesi'ne Antalya ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki G-20 Zirvesi, gelmiş geçmiş en başarılı G-20 Zirvesi oldu. Şimdi EXPO'yu açıyoruz. Mayıs ayında En Az Gelişmiş Ülkeler Toplantısını Antalya'da yapıyoruz. Geçen sene NATO Dışişleri Bakanlar Toplantısı'nı Antalya'da gerçekleştirdik. Antalya büyüyor ama sadece Türkiye'de bir marka değil, Antalya Dünya Güçlü Şehirler Ağı'na girdi, dünyanın en güçlü 20 şehri arasına girdi."

Antalya'nın, dünyanın en dayanıklı şehirlerinden olduğunu anlatan Çavuşoğlu, yapılan hizmetler ile kentin çok daha iyi yere geleceğini, hizmetin en iyisini hak ettiğini belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Antalyalıları Ankara'da temsil etmenin kendileri için onur olduğunu dile getirerek, "Sizin elinizde dalgalandırdığınız şanlı Türk bayrağını, dünyanın her tarafında dalgalandırmak bizim için şereftir. Size hizmet etmek, sizin hizmetkarınız olmak, bizim için onurdur, şereftir." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de Antalya'nın tarihinde bir ilke şahit olduklarını kaydetti.

Antalya\'da Toplu Açılış Töreni - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'da Toplu Açılış Töreni - Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement