Antalya'da Toplu Ulaşım Şoförlerine Tatbikatlı Eğitim - Son Dakika
Otomobil

Antalya'da Toplu Ulaşım Şoförlerine Tatbikatlı Eğitim

Antalya\'da Toplu Ulaşım Şoförlerine Tatbikatlı Eğitim

3 ay süren eğitimin ardından sürücü kartı almaya hak kazanan 90 kursiyer, ulaşım sektöründe çalışabilecek. Kartı olmayan esnaf yolcu taşıyamayacak.

20.08.2015 14:18  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin, toplu taşımada hizmet kalitesini arttırmak amacıyla açtığı "Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme Kursu" ilk mezunlarını verdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşıma esnafına yönelik 3 ay önce başlattığı "Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme Kursu" ilk mezunlarını verdi. Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve ASMEK işbirliğiyle gerçekleştirilen eğitimden 90 kursiyer mezun oldu. Toplu taşıma esnafı ASMEK merkezlerinde 3 ay süren eğitimde öğrendikleri teorik bilgileri pratikte uygulamalı olarak gösterdi. Bunun için İtfaiye Daire Başkanlığı'nda uygulamalı eğitim ve tatbikat gerçekleştirildi. Uygulamalı tatbikatta kaza sırasında araçta sıkışmış olan yaralı bir kişinin kurtarılması, yanan aracın söndürülmesi ve ilk yardım uygulaması ve yanan bir binadan tahliye işlemleri mizansen olarak gerçekleştirildi.

TÜRKİYE'DE UYGULANAN İLK KURS

Mezun kursiyerlerin sertifikalarının Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de katılacağı törenle verileceğini belirten yetkililer, "Bu kurs belediye bazında düzenlenmesi bakımından Türkiye'de ilk. Bu kursların eğitimli sürücü yetiştirdiğimiz bir akademi gibi olmasını hedefliyoruz. "Toplu Ulaşım Sürücü Eğitim ve Meslek Edindirme Kursu" ile ulaşım sektörüne 1500 eğitimli sürücü kazandıracağız. İlk dönemde 4 gruptan oluşan 90 kursiyerimiz mezun oldu. Kursta gördükleri teorik eğitimi burada uygulamalı gösterdik" dedi.

SERTİFİKASIZ TOPLU ULAŞIM ŞOFÖRÜ KALMAYACAK

112 saatlik eğitim programında kursiyerler, mesleki, yeterlilik, geliştirme ve uyum odaklı eğitim aldı. 3 ay süren eğitimin sonunda kursiyerler, MEB onaylı"Toplu Taşım Sürücü Sertifikası" almaya hak kazandı. Ayrıca eğitimlerde yüksek performans sergileyerek 70 ve üzeri alan kursiyerlere, Antalya toplu taşım hizmetlerinde çalışabilmesine imkân sağlayacak "Sürücü Kartı" verilecek. Sürücü kartı alamayanlar toplu ulaşımda çalışamayacak. Antalya'da sertifikasız toplu ulaşım şoförü kalmayacak. Toplu taşıma araçlarında çalışan tüm sürücülerin katılımının zorunlu olduğu kursa, ulaşım hizmetleri alanında çalışmak isteyen vatandaşlar da ASMEK merkezlerine başvurarak katılabilecek.

İLÇELERE DE KURSLAR AÇILACAK

İlk etapta Antalya kent merkezinde açılan kurs, 2016 yılı itibariyle ilçelere de yayılacak. Böylece tüm Antalya'da toplu taşıma sektörü bir kaliteli hizmet standardına kavuşmuş olacak. Projenin ilçelerde de uygulanması ve yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye'de toplu ulaşım sektöründe örnek bir uygulamaya imza atılmış olacak.

ŞOFÖRLER MEMNUN

Eğitimden çok memnun olduklarını belirten toplu taşıma esnaflarından kursiyer Cengiz Çetin,"Öğrenmediğimiz çok konu varmış. Bunlar bizim daha önce öğrenmemiz gereken şeyler. Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz" diyerek eğitimin önemini vurguladı.

Sadık Toker de eğitimin çok güzel geçtiğini belirterek, yangın söndürmeyi ve yanan araçtan kurtarmayı nasıl gerçekleştireceklerini bununla birlikte eğitimin çok faydalı olduğunu söyledi. Mustafa Şen, "Nasıl iletişim kuracağımızı öğrendik. Herhangi bir aksilik durumunda ne yapacağımızı nasıl yardım edeceğimizi, nasıl ilk yardımda bulunacağımızı bu kurs vasıtasıyla öğrenmiş olduk. Bugün katıldığımız tatbikatla da bunu uygulamalı gördük. Bize çok katkısı olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e çok teşekkür ediyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Antalya'da Toplu Ulaşım Şoförlerine Tatbikatlı Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement