Antalya'da Tüsak Protestosu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Tüsak Protestosu

Antalyalı sanatçılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türkiye Sanat Kurumu kurulmasına yönelik yasa tasarısını protesto etti.

23.03.2014 15:36  Güncelleme: 09:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalyalı sanatçılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) kurulmasına yönelik yasa tasarısını protesto etti.

Taşıdıkları dövizlerle öğle saatlerinde Attalos Anıtı  önüne gelen büyük bölümü devlet opera ve bale sanatçılarından oluşan grup, TÜSAK'ı müzik, tiyatro ve bale gösterileriyle protesto etti. Sanatçılar, Attalos Anıtı önünde önce müzik, bale ve dans gösterisi yaptı. Gösteri esnasında grup arkasında bulunan siyah elbiseli sanatçılar ellerinde bulunan kara örtüyü sanatçıların üzerinden geçirerek, TÜSAK Yasası'nı protesto etti. Orkestra eşliğinde tiyatro gösterisi yapan opera ve bale sanatçıları, çevredekilerden de büyük alkış aldı. Sanatçılar adına açıklama yapan Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Emre Akyurt, TÜSAK Yasası ile 70 yıllık sanat kurumlarının kapatıldığını söyledi.

Sanatın ticaretleştirilerek, sanat eserlerinin toplumun tüm üyelerine nitelikli ve ucuz olarak sunulmasının olanaksız hale geldiğini belirten Emre Akyurt, şöyle konuştu:

"Gündeme getirilen TÜSAK tasarısı ile devlet tiyatroları, devlet opera ve balesi ve güzel sanatlar genel müdürlüklerine bağlı senfoni orkestraları, koro ve topluluklar kapatılıyor. Onlarca yıllık tecrübe ve birikime sahip sanatçılar sanat alanlarından uzaklaştırılıyor. Sanat özel şirketlerin rant kapısı yapılmak isteniyor. Nitelikli sanat pahalı hale gelirken, bilet fiyatları giderek astronomik olacak. Sipariş üzerine sanat uygulamasına geçilmesi öngörülürken, kültür ve sanat alanında sendikalı güvenceli çalışma biçimi tamamen yok ediliyor. Diğer yandan sanat faaliyetleri siyasi iktidarların tam denetimine sokuluyor. Hangi sanat projesinin destekleneceği, ne kadar destekleneceğinin siyasi iktidar tarafından belirlenmesinin önü açılıyor. Sanat hiçbir siyasi iktidarın tahakkümüne bırakılamaz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Tüsak Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement