Antalya'daki 5 Gezi Sanığı Hakim Karşısına Çıkacak - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki 5 Gezi Sanığı Hakim Karşısına Çıkacak

Antalya\'daki 5 Gezi Sanığı Hakim Karşısına Çıkacak

Antalya'daki Gezi Parkı olayları sırasında, 28 polis ve 5 kişinin yaralanması, 777 bin lira tutarındaki kamu ve özel şahsa ait mala zarar verilmesiyle ilgileri oldukları iddiasıyla suçlanan 3'ü tutuklu 5 kişinin yargılanmasına yarın başlanacak.

05.02.2014 11:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'daki Gezi Parkı olayları sırasında, 28 polis ve 5 kişinin yaralanması, 777 bin lira tutarındaki kamu ve özel şahsa ait mala zarar verilmesiyle ilgileri oldukları iddiasıyla suçlanan 3'ü tutuklu 5 kişinin yargılanmasına yarın başlanacak. Duruşma, izleyici ve avukat sayısının çokluğu nedeniyle konferans salonunda yapılacak.

Antalya'daki Gezi Parkı protestoları sırasında çıkan olaylar nedeniyle haklarında dava açılan 3'ü tutuklu 5 kişi, 6 Şubat Perşembe günü hakim karşısına çıkacak. Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davaya ilişkin, sanık avukatlarının talebi üzerine Adalet Bakanlığı, duruşmanın Antalya Adliyesi Konferans Salonu'nda yapılmasını kararlaştırdı. 50 izleyiciyle sınırlandırılan davaya, basın mensupları ve 50'ye yakın da avukat katılacak.

127 GÜNDÜR TUTUKLULAR

Polis sorgusunda taktıkları kırmızı fuların sosyalizmi simgelediği yönünde soruların da yöneltildiği 20 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde, aynı yaştaki Murat Sezgin ile 25 yaşındaki Mustafa Cihan Yılmaz ise Antalya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde 127 gündür tutuklu. Davada tutuksuz yargılanacak iki isim ise Ali Karakuş ve Leyla Nuyan.

ŞİKAYETÇİLER

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Şelli'nin hazırladığı iddianame doğrultusunda yargılanacak 5 kişi hakkında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi'nin şikayetçi olmadıkları ve bilgileri dışında şikayetçi gösterildikleri ortaya çıkarken, diğer şikayetçilerin ise Antalya Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Kepez Belediyesi ile 28 polis olduğu öğrenildi.

SUÇLAMALAR

Geçen yıl, 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece yaşanan olaylarla ilgili tutuklu 3 sanık hakkında, 'hakaret, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, 10 Eylül günü toplantı ve yürüyüşlere Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 23'üncü Maddesi'nde belirtilen silah ve ya patlayıcı maddeler veya her türlü kesici, delici alet veya taş, sopalarla katılma; silahlı terör örgütüne üye olma, silahlı olarak katılınan toplantı ve yürüyüşte ihtara rağmen dağılmama, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma, görevi yaptırmamak için direnme' suçlamaları yer alıyor.

20 POLİS YARALI, 28 POLİS ŞİKAYETÇİ

İddianameye göre, güvenlik güçlerine taşlı, sopalı, molotoflu saldırılara dönüşen olaylarda Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne ait 16, vatandaşa ait 7 araç, 6 işyeri, bir ev ve Ak Parti Kepez ilçe binası ile birçok kamu kurum ve kurumu ile özel şahıslara ait mülkiyete yaklaşık 750 bin lira zarar verildiği, 20 emniyet personeli, 5 vatandaşın yaralandığının kolluk tarafından tespit edildiği ve zarar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. İddianamede, şahıslara ait mala zarar verme olayı 27, meydana gelen kamu zararları olayı sayısı 29 olarak gösterildi. İddianamede 20 polis memurunun yaralandığı belirtilirken, yaraladıkları için şikayetçi olan amir veya polis memuru sayısının 28 olması da dikkat çekiyor.

KAMU ZARARLARI

İddianamede kamu kurumlarına ait zararlar da şöyle gösterildi:

"Emniyet Müdürlüğü 128 bin 73 lira ve 410 dolar + KDV değerinde Mobese kamerası; Büyükşehir Belediyesi 2 bin 300 TL; Antalya Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü 37 bin 327 TL; Muratpaşa Belediyesi 2 bin 62 TL; Kepez Belediyesi 561 bin 905 TL; 112 Acil İstasyonu 505 TL; 10 şahsa ait 34 bin 500 TL."

EGO KARTI SUÇ ALETİ

Polisin ev baskınlarında ele geçirdiği ve mahkemeye suç aleti olarak sunulan eşyalar arasında, Antalya'dan İstanbul'a Gezi'de hayatını kaybedenlere ilişkin 'Adalet Yürüyüşü' düzenleyen gruba destek amacıyla hazırlanan basın metni, ağız maskesi, Akdeniz Üniversitesi'nde olayların yaşandığı dönemde dersliklere asılan Gezi'de hayatını kaybeden Ali İhsan Korkmaz, Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Can Cömert, Medeni Yıldırım ve Ahmet Atakan'ın isminin yazılı olduğu afişler, 'SKM' yazılı kırmızı renkli 3 adet fular, 'ÖGK' yazılı 2 adet üçgen fular, Ankara'da EGO'ya ait bir adet ulaşım kartı bulunuyor. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'daki 5 Gezi Sanığı Hakim Karşısına Çıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement