Antalya'daki "Çocuk Gelin" İddiaları - Son Dakika
Yerel

Antalya'daki "Çocuk Gelin" İddiaları

Antalya'nın Elmalı ilçesinde babaları tarafından evlenmeye zorlandıkları iddia edilen 14 ve 16 yaşlarındaki kız kardeşler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerince Antalya'ya getirildi.

31.07.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Elmalı ilçesinde babaları tarafından evlenmeye zorlandıkları iddia edilen 14 ve 16 yaşlarındaki kız kardeşler, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlilerince Antalya'ya getirildi.

Elmalı ilçesine vekalet eden Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanlarının aileyi ziyaret ederek, taraflarla görüştüğünü bildirdi.

Çocukların dedesi Mehmet E'nin, torunlarını küçük yaşta evlendirmek isteyen babaları Murat E. hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatan Tanrıkulu, iddialar üzerine Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanlarının çocuklarla görüştüğünü anlattı.

Kaymakam Tanrıkulu, "Uzman arkadaşların hazırladığı raporda çocuklar, herhangi bir taraftan baskı görmediklerini ancak aile arasında söz konusu kişilerle 'söz kesme' olayının yaşandığını ifade etmişler" dedi.

Tanrıkulu, çocukların yaşlarının küçük olması nedeniyle evlilik olayının suç teşkil ettiğini ancak ortada herhangi bir resmi evlilik bulunmadığını vurguladı. Olayın savcılığa intikal ettiğini anlatan Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Jandarma ekipleri, olayı savcılığa iletti, savcılık koruma kararı çıkartmak için mahkemeye başvurdu. Mahkemeden çocuklar için ihtiyati tedbir kararı çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevlileri, akşam çocukları babalarıyla kaldıkları evden aldı."

Soruşturma süresince çocukların Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde tutulacağını ifade eden Tanrıkulu, soruşturmanın neticesine göre çocukların aileye teslim edilebileceğini kaydetti.

"Çocuk izlem merkezine yönlendirilecekler"

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan da çocukların uzmanlar eşliğinde kendi birimlerine getirildiğini söyledi.

İhtiyati tedbir amaçlı çıkan karar doğrultusunda çocukların kendilerine yönlendirildiğini anlatan Çalışkan, "Raporlaştırma durumlarını detaylı bir şekilde tetkik etmek için çocuklar, çocuk izlem merkezine yönlendirilecekler. Orada gerekirse psikiyatrik tetkik, gerekirse jinekolojik tetkik yapılacak" dedi.

Çalışkan, çocukların nerede kalacağı konusunda çocuk izlem merkezinin belirleyici olacağını kaydetti.

"Eğitimleri devam edecek"

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da çocukların okullarına devam etmeleri konusunda gerekli girişimlerde bulunduklarını söyledi. İki kız kardeşin zorunlu eğitim kapsamında bulunduklarına işaret eden Gülay, "12 yıl kesintisiz eğitim kanunen zorunlu. Bu kız çocuklarımız da bu çerçevede eğitimlerine devam edecekler" dedi.

Kız kardeşlerin, hukuki süreç tamamlanıncaya kadar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evinde kalacakları bildirildi.

Antalya'nın Elmalı ilçesinde, küçük yaştaki iki çocuğun babaları tarafından evlendirilmek istendiğine ilişkin haberlerin gazetelerde yayımlanması üzerine CHP Antalya İl Başkanlığı üyeleri ve bazı hukukçulardan oluşan heyet, yaptığı incelemenin ardından çocukların durumuyla ilgili rapor hazırlamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'daki 'Çocuk Gelin' İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement