Antalya'daki Deprem - Son Dakika
Yerel

Antalya'daki Deprem

Demre Kaymakamı Murat Uz, merkez üssü Demre ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin kendilerine herhangi bir hasar bilgisi ulaşmadığını belirterek, "AFAD'ımız, belediyemizin ekipleri, jandarma ekiplerimiz, bütün kamu kurumlarına ait araçlarımızı köylerimize gönderdik" dedi.

07.10.2015 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demre Kaymakamı Murat Uz, merkez üssü Demre ilçesi olan 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin kendilerine herhangi bir hasar bilgisi ulaşmadığını belirterek, "AFAD'ımız, belediyemizin ekipleri, jandarma ekiplerimiz, bütün kamu kurumlarına ait araçlarımızı köylerimize gönderdik" dedi.

Uz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremden sonra bölgede inceleme çalışması başlattıklarını, taramaların gün boyu devam edeceğini bildirdi.

Kendilerine herhangi bir hasar ya da göçük bilgisi ulaşmadığını vurgulayan Uz, "İnşallah evlerde hasar yoktur diye ümit ediyoruz. Şu ana kadar bize hasarla ilgili herhangi bir bilgi gelmedi. Bütün köylerde süratli bir şekilde taramalarımızı yaptırıyoruz 'Herhangi bir zarar var mıdır' diye. AFAD'ımız, belediyemizin ekipleri, jandarma ekiplerimiz, bütün kamu kurumlarına ait araçlarımızı köylerimize gönderdik. Geceden beri zaten taramalarımızı yaptırıyoruz" diye konuştu.

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Fevzi Timur da gece boyunca gelişmeleri takip ettiklerini, kendilerine ulaşan bilgilere göre can veya mal kaybı olmadığını söyledi.

Ekiplerin bölgede çalışma yaptığını anlatan Timur, "Demre Kapaklı Mahallesi civarına ekip çıkardık. Gündüz gözüyle de hasar var mı yok mu onlara baktıracağız" dedi.

Öte yandan 112 Acil Çağrı Merkezine de deprem nedeniyle vaka ihbarı gelmediği öğrenildi.

-Geceyi dışarıda geçirdiler

Depremin meydana geldiği Demre ilçesinin Üçağız Mahallesi'nde kafeterya işleten Soner Karakaş (36), AA muhabirine yaptığı açıklamada, uykusundan bir anda uğultulu bir sesle uyandığını anlattı.

İlk başta ne olduğunu anlayamadığını belirten Karakaş, "Dışarıda şimşek çakıyor gibi hissettim. Hiç kıpırdayamadım, olduğum yerde kaldım, ne yapacağımı şaşırdım. Sokağa çıktım ama bir süre sonra eve döndüm. Arabada, sokakta sabahlayanlar oldu" diye konuştu.

Belkıs Eren (37) ve Hatice Çan (70) ise depremin gürültüsüyle uyandıklarını ve çok korktuklarını dile getirdiler.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya'daki Deprem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement