Antalya'daki Orman Köylülerine 16,7 Milyon Liralık Katkı - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Orman Köylülerine 16,7 Milyon Liralık Katkı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projelerle 2003'ten buyana Antalya'daki orman köylülerine 16 milyon 700 bin lira kredi desteği sağlandığı bildirildi.

05.05.2016 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projelerle 2003'ten buyana Antalya'daki orman köylülerine 16 milyon 700 bin lira kredi desteği sağlandığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam edildiği belirtildi.

Orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projelerin ülke genelinde ara vermeden uygulandığına işaret edilen açıklamada, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nce bu projelerin devam ettiği Antalya'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 16 milyon 700 bin lira kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Antalya'da da güneş enerjisi, fenni arıcılık, süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, seracılık ve mantarcılık gibi konularda kredi desteği sağladı." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, 852 aileye güneş enerjisi, 9 aileye fenni arıcılık, 327 aileye süt sığırcılığı, 106 aileye süt koyunculuğu, 136 aileye mantarcılık, 505 aileye de seracılıkta kredi imkanı verildiği kaydedildi. 2016 yılı içinde Antalya'da 115 aileye toplam 3 milyon 153 bin lira kredi desteği verilmesinin planlandığı bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söylediği aktarıldı.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Eroğlu'nun, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirttiği vurgulandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Orman Köylülerine 16,7 Milyon Liralık Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement