Antalya'daki Orman Yangını - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Orman Yangını

Antalya\'daki Orman Yangını

Akseki Kaymakamı Çeviren: "Arazözleri sarp arazi yapısı nedeniyle yangın bölgesine gönderemiyoruz. Bu nedenle yangını kontrol altına almakta zorluk çekiyoruz."

19.07.2013 15:16  Güncelleme: 00:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Kaymakam Vekili, Akseki Kaymakamı Mekan Çeviren, arazözleri sarp arazi yapısı nedeniyle yangın bölgesine gönderemediklerini, bu nedenle yangını kontrol altına almakta zorluk çektiklerini söyledi.

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Çeviren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oymapınar Baraj Gölü yakınlarında gece başlayan yangında arazinin sarp olması nedeniyle yangın söndürme çalışmalarının zorlukla yürütüldüğünü belirtti.

Yangına 6 helikopter ve 1 uçakla havadan müdahale edildiğini anlatan Çeviren, "Orman işçileri ile karadan müdahele etmeye çalışıyoruz. Arazözleri ise sarp arazi yapısı nedeniyle yangın bölgesine gönderemiyoruz. Bu nedenle yangını kontrol altına almakta zorluk çekiyoruz" dedi.

Yangının Yaylaalan, Sevinç ve Tilkiler köylerine yaklaşması durumunda köyleri boşaltacaklarına dikkati çeken Çeviren, şöyle konuştu:

"Yangında yerleşim birimlerini tehdit eden bir durum söz konusu değil ama şiddetli poyraz sebebiyle yangın bölgesine yakın 3 köy ile ilgili jandarmaya talimat verdim. Yangının yaklaşması durumunda köyleri boşaltacağız. Yangına, sarp alanda devam etmesi nedeniyle havadan müdahale edebiliyoruz. Oymapınar Baraj Gölü'nün hemen yanında olması nedeniyle helikopterler daha çabuk su alarak yangın alanına boşaltabiliyor. Bu durum işimizi biraz kolaylaştırıyor."

Manavgat Orman İşletme Müdür Yardımcısı Hülya Güney ise bölgenin sarp kayalık olması nedeniyle yangına müdahalede güçlük çektiklerini ifade etti. Yoğun duman nedeniyle ne kadar alanın zarar gördüğünü kesin olarak belirleyemediklerini ancak ilk tespitlerine göre 5 hektar alanın zarar gördüğünü belirten Güney, yangına karadan 100 işçi ile 15 teknik personelin müdahale etmeye çalıştığını anlattı.

Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Koçanlı da yangın bölgesine gelerek incelemelerde bulundu.

Öte yandan bazı turistlerin, yangın bölgesinde fotoğraflarını çektikleri görüldü. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Orman Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement