Antalya'daki orman yangını - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki orman yangını

Antalya\'daki orman yangını

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, 23 orman mühendisi, orman bölge müdürü, orman bölge müdür yardımcıları ve 250 işçiyle Adrasan Mahallesi'ndeki yangını çevrelediklerini belirterek "Sabaha kadar işimiz var. İnşallah yangını kontrol altına alacağız" dedi.

29.06.2014 03:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, 23 orman mühendisi, orman bölge müdürü, orman bölge müdür yardımcıları ve 250 işçiyle Adrasan Mahallesi'ndeki yangını çevrelediklerini belirterek "Sabaha kadar işimiz var. İnşallah yangını kontrol altına alacağız" dedi.

Kumluca ilçesine bağlı Adrasan Mahallesi'nde devam eden yangın alanında incelemelerde bulunan Üzmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün saat 13.30 sıralarında, tahminlerine göre piknik sahasında bir yangın çıktığını ve yangının ormana sirayet ettiğini söyledi.

Yangın ihbarını alır almaz ilk etapta Kumluca'daki helikopteri, ardından da Manavgat, Denizli ve Milas'taki helikopterleri ile iki uçağı yangın alanına gönderdiklerini bildiren Üzmez, şunları belirtti:

"Saatte 50 kilometre hızla esen rüzgar işimizi zorlaştırdı. Çünkü hava araçlarının uçması rüzgarla ilgili oluyor. Ayrıca 25 arazöz, 10 su ikmal aracı, 10 yangına ilk müdahale aracı olmak üzere 40'a yakın da iş makinemiz görev başında."

Yangını kontrol altına alırken rüzgarın aniden yön değiştirmesi nedeniyle yukarı doğru sirayet eden yangının ters yöne döndüğünü kaydeden Orman Genel Müdürü Üzmez, bu sırada istenmeyen olayların yaşandığını ifade etti. Birkaç tane pansiyon ve lokantanın yandığını aktaran Üzmez, "Şu saat itibarıyla 23 orman mühendisi, orman bölge müdürü, orman bölge müdür yardımcıları ve 250 işçimiz ile birlikte yangını çevreledik. Sabaha kadar işimiz var. İnşallah yangını kontrol altına alacağız. Zira yangın alanında çok dik uçurum yerler var. Dozerin çalışamayacağı bizim ulaşamayacağımız alanlar bulunuyor. Gece olunca uçuşlarımız da olmuyor" diye konuştu.

Pilotların teyakkuz durumda olduğunu anlatan Üzmez, sabah günün ilk ışıklarıyla tekrar helikopterlerle yangına müdahale edeceklerini bildirdi. "Şükürler olsun bir can kaybımız yok" diyen Üzmez, yangının etrafını çevirdiklerini ve kısmen kontrol altına aldıklarını kaydetti.

Üzmez, yangın alanının bin 200 dekar olduğunu belirterek "Ağaç kökleri için için yanıyor. Bir rüzgar olmazsa yangını söndürürüz. Tedbirli olmalıyız, çünkü rüzgarın ne yapacağı belli olmaz. 120 hektar gibi bir ormanlık alan zarar görmüş durumda. Ayrıca hasar tespit çalışması da yapılacak" bilgisini verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki orman yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement