Antalya'daki Terör Örgütü Davası - Son Dakika
Güncel

Antalya'daki Terör Örgütü Davası

Antalya'da terör örgütü PKK üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 19 sanığın yargılanmasında devam edildi.

22.06.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da terör örgütü PKK üyesi oldukları ve terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan 6'sı tutuklu 19 sanığın yargılanmasında devam edildi.

Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya 6 tutuklu sanık ile tutuksuz 10 sanık ve müştekiler Candan Kılınç, Melih Kıldır ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan müşteki Candan Kılınç, Akdeniz Üniversitesinde güvenlik müdürü olarak görev yaptığını belirterek, olay sebebiyle üniversitede ciddi oranda maddi zararın meydana geldiğini kaydetti.

Kamu zararını gidermeleri halinde sanıklardan şikayetçi olmayacaklarını belirten Kılınç, sanıkların üniversiteye verdikleri zararı hala gidermediklerini, şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanık Ömer Öğüt duruşmadaki savunmasında, Akdeniz Üniversitesi Felsefe bölümü öğrencisi olduğunu ifade ederek, üzerine atılı "terör örgütü üyesi olma ve terör örgütü propagandası yapma" suçlarıyla ilgili bir bağlantısının olmadığını savundu.

Akdeniz Üniversitesi içerisinde yasal olmadığı iddia edilen bir pankart asmakla suçlandığını belirten Öğüt, "Kürtçe pankartın bir kısmının ne demek olduğunu bilmiyorum ama bunun suç olmadığı kanaatindeyim. Nevruz kutlamalarındaki ateşi benim yaktığım iddia edilmiş, Nevruz tüm ülkede kutlanan bir bayramdır ve bunu kutlamak suç teşkil etmez." diye konuştu.

Öğüt, iddianamede 28 Aralık 2014 tarihinde Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin hayatını kaybetmesi olayıyla ilgili terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla da suçlandığını belirterek, olayla ilgili attığı " Roboski'yi unutma, unutturma" sloganıyla terör örgütü üyesi olmakla suçlanamayacağını ifade etti.

Sanıklardan Fırat Göktepe'nin avukatı Mehmet Alparslan, müvekkilinin terör örgütü üyesi olduğu iddiasını kabul etmedikleri çünkü örgüt üyesi olacak hiçbir unsurun müvekkili tarafından yerine getirilmediğini savundu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki bazı eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 9 Ekim 2015'te Antalya, Diyarbakır ve Batman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 19 şüpheli gözaltına alınmıştı. Kentte çeşitli basın açıklamaları ve eylemlere katıldıkları belirtilen sanıklarla ilgili terör örgütü üyesi olmak ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından dava açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'daki Terör Örgütü Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement