Antalya'dan Avrupa'ya Turizm Atağı - Son Dakika
Güncel

Antalya'dan Avrupa'ya Turizm Atağı

Antalya\'dan Avrupa\'ya Turizm Atağı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm sezonu öncesi Türkiye'ye turist gönderen altı büyük Avrupa ülkesine yönelik atağına Almanya'dan başladı.

24.05.2016 09:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm sezonu öncesi Türkiye'ye turist gönderen altı büyük Avrupa ülkesine yönelik atağına Almanya'dan başladı. Türkiye turizminin önde gelen isimlerinden oluşan kalabalık bir heyetle Frankfurt'a gelen Türel, bir yandan Alman kamuoyuna, diğer yandan Almanya'da yaşayan vatandaşlarımıza ulaşarak, Almanya'nın turizm potansiyelini daha iyi tanıtmayı ve bu yılki tatil kararlarını Antalya lehine yapmalarını hedeflediklerini söyledi.

Menderes Türel ve beraberindeki heyet, Hürriyet Avrupa yöneticileriyle yaptıkları toplantıda Avrupa'dan Antalya'ya daha fazla turist çekebilmek için planlanan atılımı açıkladı.

DEZENFORMASYON

Temaslarına başlarken Hürriyet'in Avrupa tesislerini de ziyaret eden Türel, günümüzde Türkiye turizminin bir dezenformasyon kampanyası nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşadığını belirterek, şunları söyledi: "Buraya Türkiye ile ve kentimizle ilgili gerçekleri anlatmaya geldik. Alman medyası ve turizm kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelerek, henüz tatil kararını vermemiş olan yüzde 50'lik turist potansiyeline ulaşmayı hedefliyoruz. Hürriyet aracılığıyla da Almanya'daki vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz. Bu artık bir milli mesele. Burada yaşayan 3 milyonu bulan vatandaşları- mız her yıl dünyanın çeşitli yerlerine yönelik turizm kararı alıyorlar. Hiç olmazsa bu seneki tatil tercihini Antalya lehine yapmaları hepimiz için çok önemli."

GÜVENLİ BİR KENT

Başkan Menderes Türel, Antalya'nın dünya çapında önemli zirvelerin gerçekleştirildiği bir metropol olduğunu ve son yıllarda başta NATO zirvesi olmak üzere büyük zirvelere ev sahipliği yaptıklarını, hatta bu yıl Paris'te yapılması planlanan Dünya Belediyeler Zirvesi'nin güvenlik gerekçesiyle Antalya'ya alındığını hatırlatarak, kente gelecek turistlerin güvenliği ve rahatlığı için tüm önlemlerin alındığını, alınmaya devam ettiğini vurguladı.

KİMLER EŞLİK EDİYOR?

Doğan Media International Genel Müdürü Sevda Boduroğlu tarafından karşılanan Başkan Türel'e, Antalya Tanıtım Vakfı ve Antalya Kongre Bürosu Başkanı Nizamettin Şen, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı ve Antalya Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanat faaliyetlerini yürüten kuruluşu Anset'in Genel Müdürü ve aynı zamanda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkan Yardımcısı Gaye Doğanoğlu, Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı Ahmet Hacıince, Kültür ve Turizm Bakanlığı Frankfurt Ataşesi Osman Şahin ve Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Özkan Durmaz eşlik etti. Thomas Cook gibi Türkiye'ye yönelik turizmde sektörün önde gelen kuruluşlarının yöneticileri, Alman medyasıyla ve önde gelen turizm yazarlarıyla temaslarda bulunacak olan Türel, ayrıca Almanya'daki Türk turizmcileri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle de buluşarak, Antalya'ya davet edecek.

Başkan Türel'in Avrupa ülkelerini içeren turizm atağı, önümüzdeki haftalarda diğer Avrupa ülkelerinde yapılacak temaslarla devam edecek. Önde gelen turizm kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı heyetler, bu kapsamda Londra, Kopenhag, Viyana, Oslo ve Stockholm'u ziyaret edecek.

Türkiye'de ve İngiltere'de gazetecilik eğitimi alan, Belediye Başkanlığı'ndan önce uzun süre gazetecilik yapan, matbaa işletmecisi bir aileden gelen Menderes Türel, Hürriyet'in Avrupa merkezine yaptığı ziyarette baskı tesislerini de dikkatle inceledi. Türel, tesisleri çok beğendiğini dile getirdi.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Antalya'dan Avrupa'ya Turizm Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement