Antalya'dan 'Kardeş Şehir' Ağrı'ya Çıkarma - Son Dakika
Güncel

Antalya'dan 'Kardeş Şehir' Ağrı'ya Çıkarma

Antalya\'dan \'Kardeş Şehir\' Ağrı\'ya Çıkarma

Ak Parti Genel Merkezi'nin 'Kardeş İl' projesi kapsamında Antalya ile Ağrı kardeş il ilan edildi.

02.07.2016 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Genel Merkezi'nin 'Kardeş İl' projesi kapsamında Antalya ile Ağrı kardeş il ilan edildi. Bu kapsamda doğu ve batı illeri arasında gönül köprüsü oluşturulması yönünde de Ak Parti Antalya İl Örgütü, özel uçakla 189 kişilik heyetle Ağrı'ya gitti.

Ağrı gezisine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, Demre, Serik ve Aksu belediye başkanları, Hak-İş, Memur Sen, TÜMSİAD, MÜSİAD gibi sendika ve meslek örgütlerinin başkan ve yöneticileri, basın mensupları ve partililer katıldı.

İlk ziyaret Ağrı Valiliği'ne yapıldı. Ağrı Valisi Musa Işın ile biraraya gelen heyet, ardından Ak Parti Ağrı İl Başkanlığı'na geçti. Ak Parti İl Başkanlığı'nın ardından Menderes Türel ve Rıza Sümer, esnafı ziyaret etti. Projeyle ilgili bilgi veren Menderes Türel, şunları söyledi:

"Müthiş bir muhabbet, ilgi ve çok güzel bir misafirperverlik görüyoruz. Hem Ramazan ayının bütün ülkemize huzur barış getirmesi dileğimizi paylaşıyoruz, hem de önmüzdeki bayramı şimdiden kutluyoruz. Gördüğümüz ilgi hakikaten güzel. Doğu ile batı arasında güzel bir gönül köprüsü oluşturmak en büyük dileğimiz. Tabi ki Ağrı, Patnos bizim kardeş şehirlerimiz. Oralarda yapacağımız projeler var. Ama onları yapmakla beraber gönül dostluklarının gelişmesi, güçlenmesi en büyük arzumuz. Bugün de burada o dostluğun gerçekten çok sağlam temeller üzerine oturduğunu görmekten çok büyük memnuniyet duydum."

Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise "Genel merkezimiz bizi Ağrı ile kardeş il ilan etti. 2 hafta önce ben Ağrı'daydım. Önce belediyeler arası kardeş il projesini geliştirdik. ve Antalya belediyelerimiz, Ağrı'da 500 kişilik günlük iftar veriyor. 5 bin kişilik gıda ve erzak yardımı yapıyoruz. Ayrıca Ağrı'dan gelen kardeşlerimizi misafir ediyoruz. Şimdi de biz 189 kişilik heyetle buradayız. Kardeş il projesi kapsamında bu gönül köprüsünü oluşturmak için buradayız. Bu gönül köprüsü sadece Ramazanda değil, bundan sonra da devam edecek."

Daha sonra Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Ak Parti Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca ile bir grup, Doğubayazıt İlçesi'ndeki tarihi İshakpaşa Sarayı'nı da gezdi. Başkan Menderes Türel de belediye bürokratları ve bir başka grupla Patnos ilçesine geçerek, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı.

- Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'dan 'Kardeş Şehir' Ağrı'ya Çıkarma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement