Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Antalya'dan Kısa Kısa

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'taki sel görüntülerini sona erdirmek için başlattığı yağmur suyu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

27.04.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat'taki sel görüntülerini sona erdirmek için başlattığı yağmur suyu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ASAT Genel Müdürlüğü, her şiddetli yağışta vatandaşlara sıkıntı yaratan yağmur suyu sorununu çözmek için geceli gündüzlü çalışma yürütüyor.

Yaklaşık 1,5 yıl önce sel felaketinin yaşandığı Eskihisar ve Aşağıhisar mahalleleriyle Antalya Caddesi ve muhtelif yerlerde yağmur suyu kanalları yapılıyor.

ASAT ekipleri, bir yandan mevcut hatları yenileme çalışmalarını sürdürürken bir yandan da drenaj hattı bulunmayan yerlere yeni yağmur suyu drenaj hattı imalatı yapıyor.

Yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda olacak yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının şu ana kadar yüzde 25'i tamamlandı.

Çalışmalar yaklaşık 7 milyon 500 bin liraya mal olacak.

Çalışmalar tamamlandığında Manavgat'ın yıllardır yaşadığı sel felaketi görüntüleri tarihe karışacak.

Kepez'e yeni sağlık yatırımları

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün ilçeyi sağlığın merkezi yapma kararlılığında olduklarını bildirildi.

Kepez Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sütçüler bölgesinde 3 Mart 2014'te temeli atılan ve 75 milyon liralık yatırım olan Kepez Devlet Hastanesi ile 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, önümüzdeki günlerde Antalyalılara sağlık alanında hizmet vermeye başlayacak.

Belediye olarak ilçeye, iki 112 acil servis istasyon binası ile 5 aile sağlığı merkezi binası kazandırıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tütüncü'nün bölge halkına vaadi olan 10 ünitelik Varsak Diş Tedavi ve Protez Merkezi de geçtiğimiz yıl hizmete girmişti. Sağlık Bakanlığı, Göçerler Mahallesi'nde bin 500 dönümlük araziye inşa edilecek Antalya Bölge Hastanesini yatırım programına aldı. 400 Yataklı Genel Hastane, 100 Yataklı Kalp Damar Hastalıkları Hastanesi, 100 Yataklı Onkoloji Hastanesi, 200 Yataklı Psikiyatri Hastanesi, 50 Yataklı Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi ve 150 Yataklı Rehabilitasyon Hastanesi olmak üzere toplam bin yataklı sağlık kampüsü yapılması planlanıyor. Sağlık kampüsünün inşa edileceği arazinin tüm imar planları yapıldı ve tesisin çevresindeki imar yolları açıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement