Antalya Darbe Girişiminden Sonra Rezervasyon İptali İçin 3 Gün Süre Tanındı - Son Dakika
Güncel

Antalya Darbe Girişiminden Sonra Rezervasyon İptali İçin 3 Gün Süre Tanındı

Antalya Darbe Girişiminden Sonra Rezervasyon İptali İçin 3 Gün Süre Tanındı

Darbe girişiminden sonra rezervasyon iptali için 3 gün süre tanındıAKDENİZ Turistik Otelciler ve İşlemeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yabancı turist rezervasyon iptallerine karşı tur operatörlerine sergiledikleri tavırdan dolayı teşekkür etti.

09.08.2016 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darbe girişiminden sonra rezervasyon iptali için 3 gün süre tanındı

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşlemeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yabancı turist rezervasyon iptallerine karşı tur operatörlerine sergiledikleri tavırdan dolayı teşekkür etti. Hacısüleyman, Müşterilerine sadece üç günlük düşünme payı verdiler ve 18 Temmuz'dan itibaren kesintisiz iptal yapamayacaklarını bildirdiler dedi.

AKTOB'un Mardan Palace Hotel'de düzenlenen sektör sorunlarının ele alındığı toplantı, Vali Münir Karaloğlu ve sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya ile Türkiye arasında geçen kasım ayında başlayan ve neredeyse bakkallardan marketlerden bile satış yapmama notasına kadar gelen ilişkinin bugün sonlandırılacağını söyledi.

AVRUPA'YA MÜLTECİ ELEŞTİRİSİ

Avrupa ilişkilerinin ise inanılmaz bir anlaşılmazlık noktasına geldiğini dile getiren Hacısüleyman, Belki anlaşılmazlık, belki anlamama, belki yanlış anlama noktasına geldi diyebiliriz. Türkiye'nin 3 milyona yakın insanı kendi topraklarında barındırması, onların hayatını kurtarması, ekmeğimizi yeri geldiğinde paylaştığımız 3 milyon insanı bağrımıza basmamız Avrupa'da hiç gündeme gelmezken, kendilerine gelen mültecilerin ve yeni hayat arayan insanlara karşı takınılan tutum bizim açımızdan da anlaşılmaz oldu. Belki Almanya'yı hariç tutarak bunu değerlendirebiliriz. Almanya 800 bin mülteci kabul etti ama diğer ülkeler 10 bin kişi bile almazken Türkiye'ye bir nebze katkı sözü bile söylemedi dedi.

AVRUPA'YA DARBE GİRİŞİMİ ELEŞTİRİSİ

Darbe girişimi sonrasında Avrupa'nın tutumunda 'Türkiye'yi anlamak istemiyorlar mı acaba' sorusunu gündeme getirdiklerini belirten Hacısüleyman, şöyle dedi

Demokrasiden o kadar dem vuran, demokrasiyle yönetildiğini ifade eden ülkeler o halde niye demokrasiye sahip çıkmıyorlar Türkiye söz konusu olunca. Bu darbe girişimi tamamen Türkiye halkına, Türkiye'deki demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılmış bir girişim. Ama herhalde umuyorlardı ki 'bu girişim başarılı olsun ve kendilerinin daha rahat yönetebileceği veya işlerine karışabileceği bir ülke haline gelsin.' Ama bu heves tümünün kursaklarında kaldı.

Turizmin ana özdeşinin insan olduğu için barış ve demokrasinin olmadığı ülkelerde turizmin çok zor olduğuna işaret eden Hacısüleyman, bu yıl Antalya'nın yüzde 45 kayıpla seneyi kapatacağını açıkladı. Bu yılki krizler nedeniyle tur operatörleriyle dayanışma yılı olmasını istediklerini de anlatan Hacısüleyman, sektörün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki ilginç önlemini anlattı. Hacısüleyman, Hiçbirimiz bir şey kazanmayacağız belki ama sektörü ayakta tutmak için dayanışma içinde olalım istedik. Özellikle darbe girişiminden, 15 Temmuz'dan sonra sergiledikleri tavırdan dolayı tur operatörlerimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar sadece üç günlük bir düşünme payı verdiler rezervasyonlara ve 18 Temmuz'dan itibaren kesintisiz iptali yapamayacaklarını misafirlerine bildirdiler. Yani sadece 3 günlük bir hak tanıdılar. Bunu da bir dayanışma olarak görüyorum ve sergiledikleri tavırdan dolayı tur operatörü arkadaşlarımıza da hem yerli hem yabancı hepsine teşekkür etmek istiyorum dedi.

ÇOK YOĞUN İKİ AY

2 aydır Antalya Valiliği görevini yürüttüğünü belirten Münir Karaloğlu ise Şans mıdır, şanssızlık mıdır çok yoğun bir iki ayı hep beraber, Türkiye'yle beraber Antalya'da geçirmiş olduk. Bu iki ayda her geçen gün Antalya'yı daha çok sevdiğini ve güveninin arttığını belirten Karaloğlu, Antalya'nın, Türkiye'nin genel hedeflerine katkı koyacak en önemli şehirlerden biri olduğunu dile getirdi. Antalya'nın Türk turizmine katkısı açısından alınabilecek daha çok yol olduğuna işaret eden Karaloğlu, bugüne kadarki başarılar ve tecrübelerle bu sürecin ortak akılla yürütülmesi halinde Antalya'nın turizm ekonomisinde yapabileceği daha çok şey olduğunu dile getirdi.

'BU KADAR KRİZİ BİR SENEYE TOPLAMAYA ÇALISANIZ BAŞARAMAZSINIZ'

Vali Karaloğlu, bu yıl Antalya'nın yaşadığı sorunlara da şöyle dikkat çekti

Planlasanız, üst üste bu kadar krizi bir seneye toplamaya çalışsanız herhalde başaramazsınız. Antalya'ya tayinim çıkınca sektörden tanıdıklarıma diyorum ki, 'Ya Antalya'nın sefasını sürdünüz şimdi cefa döneminde biz Antalya'ya geliyoruz.' Sıkıntılı bir il ama maalesef tam böyle bir krizi çözdük hadi yürüyelim diyecekken başka bir krizle karşılaştık. Belki bugüne kadar bu kadar çok krizin birleştiği bir yıl olmamıştır. Krizli yıllar oldu ama bu kadar büyük problemleri aynı senede yaşadığımız, çözmeye çalıştığımız bir yıl hiç yaşamadık. Ne yapalım bu da bir tecrübe diyeceğiz. Krizler iyi yönetilirse fırsata dönüşebilir. Kriz dönemleri aynı zamanda yapısal sorunları çözmek için de büyük fırsattır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Darbe Girişiminden Sonra Rezervasyon İptali İçin 3 Gün Süre Tanındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı
    10:47 Türkiye'de Tarımsal Girdi Fiyatları Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık 49,92, aylık yüzde 3,59 arttı. Şubat ayında tarımsal girdi fiyatları bir önceki aya göre yüzde 3,59, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 11,37, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,92 artış gösterdi. Veteriner harcamaları yıllık değişimde en yüksek artışı gösterirken, aylık değişimde ise diğer mal ve hizmetler grubu öne çıktı.

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.


Advertisement