Antalya Döşemealtı Belediyesi Görme Engellileri Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Antalya Döşemealtı Belediyesi Görme Engellileri Unutmadı

Antalya Döşemealtı Belediyesi Görme Engellileri Unutmadı

Döşemealtı Belediyesi görme engellileri unutmadı Döşemealtı Belediyesi, 7-14 Ocak tarihleri arasını kapsayan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle görme engellileri ve ailelerini ağırladı.

13.01.2016 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı Belediyesi görme engellileri unutmadı

Döşemealtı Belediyesi, 7-14 Ocak tarihleri arasını kapsayan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası nedeniyle görme engellileri ve ailelerini ağırladı.

Döşemealtı Belediyesi, Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında, görme engelliler ve aileleriyle onlara yönelik çalışma yapan dernek temsilcileri ve üyelerini kahvaltıda bir araya getirdi. Programa, Kaymakam Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç, Altınokta Körler Derneği Başkanı Rahim Eski, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Başkanı Kamil Çam ve Derneğin Genel Sekreteri Mehmet Kahramanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Zekeriya Altun katıldı.

'ACIMAK YERİNE BİRLİKTE YAŞAYABİLMEK ÖNEMLİ'

Engelliliğin hayatın ve toplumun bir gerçeği olduğuna vurgu yapan Kaymakam Mehmet Baygül, herkesin engelli adayı olduğuna dikkati çekti. "Engellilere acımak, üzülmek yerine onlara nasıl yaşanabilir bir hayat sunabiliriz, nasıl hayatlarında yaşarken kolaylaştırabiliriz ve gerçekten nasıl yardımcı olabiliriz bunları düşünmek lazım" diyen Kaymakam Baygül, "Engellerimizi azaltarak acılarımızı üzüntülerimizi paylaşarak daha yaşanır bir dünya daha yaşanır bir Döşemealtı'nı beraber oluşturabiliriz " dedi.

ENGELLERİ BERABERCE AŞMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Turgay Genç ise engelli olmak kadar engelli ailesi olmanın zorluklarına işaret etti. Başkan Genç, "Belediye başkanı olarak temel sorumluluğumuz olan yaşadığımız her türlü alanı, ortamı ve sosyal alanlarımızı sizlere yönelik, sizlerin yaşayabileceği, paylaşabileceği alanlara dönüştürmekte benim birinci önceliğimdir. Bunun için şu an yaptığımız yoldan kaldırıma, projelendirdiğimiz tüm çalışmalarda projelerde önceliğimiz engelli vatandaşlarımızın da kullanılabilirliğini sağlamak. Bu da en büyük görevimiz" dedi.

BELEDİYEMİZİN DUYARLILIĞI BİZİ MUTLU EDİYOR..

Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Genel Sekreteri Mehmet Kahramanoğlu ise Döşemealtı'ndaki bir ortaokulda Türkçe öğretmeni olarak görev yaptığını söyledi. Belediyenin engellilere yönelik çalışmalarının kendilerini memnun ettiğini dile getiren Karamanoğlu, bunda Başkan Genç'in mimar olmasının büyük etkisi olduğunu kaydetti.

BAŞKAN GENÇ BURSU ÜSLENDİ

Programın devamında Başkan Genç, görme engellilerin şikayet ve isteklerini de dinledi. Engellilerin en büyük sıkıntılarının kaldırımlara park eden araçlar olduğunu belirtmesi üzerine Başkan Genç, bu konuda da çalışma yapacaklarını kaydetti. Programda Cemal Kahraman ise işsiz olduğunu, üniversitede okuyan oğlu olduğunu bu nedenle kendisine iş bulunması konusunda destek istedi. Kahraman'a yardımcı olmaya çalışacaklarını belirten Başkan Genç, "Öğrenci kardeşimize de bursu bizzat ben vereceğim" dedi. Programın sonunda Başkan Genç, görme engellilere saat ve beyaz baston hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Döşemealtı Belediyesi Görme Engellileri Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement