Antalya Döşemealtı'nda 19 Mayıs Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Antalya Döşemealtı'nda 19 Mayıs Coşkusu

Antalya Döşemealtı\'nda 19 Mayıs Coşkusu

Döşemealtı'nda 19 Mayıs coşkusuDöşemealtı Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği fener alayına katılan yaklaşık 15 bin kişi meşalelerle yürüyüş yaptı.

19.05.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Döşemealtı'nda 19 Mayıs coşkusu

Döşemealtı Belediyesi'nin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği fener alayına katılan yaklaşık 15 bin kişi meşalelerle yürüyüş yaptı.

Döşemealtı Belediyesi'nin düzenlenlediği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Karizma Şov Grubu'nun gösterisiyle başladı. Adrenalin gösterileriyle ilgi odağı olan genç sporcuların kay kay, bisiklet ve basket şovları büyük beğeni kazandı. Gösterilerin ardından yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla 'fener alayı' etkinliği yapıldı. Fener alayına, Kaymakam Mehmet Baygül, Belediye Başkanı Turgay Genç, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, CHP İl Başkanı Semih Esen, CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, ilçe başkanları ve Antalya'nın çeşitli ilçelerinden gelen vatandaşlar katıldı.

Döşemealtı Belediyesi önünde 500 metre uzunluğunda Türk bayrağı taşıyan vatandaşlar, yürüyüş boyunca 'Her Türk asker doğar, şehitle ölmez vatan bölünmez' sloganı attı.

BAŞKAN GENÇ'TEN BİRLİK MESAJI

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Türkiye'nin kötü bir süreçten geçtiğini, vatanın birlik ve beraberliğini bozmak isteyen terör örgütlerinin yaptığı eylemler sonucunda her gün yeni şehit haberlerinin geldiğini söyledi.

Artan terör olayları nedeniyle her geçen gün şehit haberleri geldiğine değinen Başkan Genç, "Ülkemizin her karış toprağı şehit kanlarıyla korunmuş ve bu günlere gelmiştir. Bundan sonra da vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için gözümüzü kırpmadan canımızı vermeye hazır olduğumuzu unutmasınlar. Bizi sindirmek ve korkutmak isteyenlere en güzel cevabı meydanlara toplanıp tek yürek olan yurttaşlarımız vermiştir" diye konuştu.

Başkan Genç, "Bilmelilerdir ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları yedi düvele kafa tutmuşlar ve yedi düveli dize getirmiştir. Biz onların evlatlarıyız. Konu vatanımız, birlik ve beraberliğimiz, Türkiye Cumhuriyet olursa gençlerimiz kanlarının son damlasına kadar ülkemizi savunmaya hazırlardır" dedi.

Başkan Genç'in konuşmanın ardından sanatçı Sevcan Orhan konser verdi. Seslendirdiği güzel şarkılarla meydanı dolduranları Orhan'a, Başkan Genç, Döşemealtı halısı hediye etti. Gecenin sonunda sahneye Karadeniz müziğinin sevilen sesi Volkan Konak çıktı. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Konak, seslendirdiği şarkılar kadar okuduğu şiirler ve verdiği toplumsal mesajlarla da dikkat çekti. Konserin sonunda Başkan Genç, sanatçıya Döşemealtı halısı hediye ederek teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Döşemealtı'nda 19 Mayıs Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement