Antalya - Dünya Kadın Yürüyüşü'nde Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Antalya - Dünya Kadın Yürüyüşü'nde Gerginlik

Antalya - Dünya Kadın Yürüyüşü\'nde Gerginlik

Dünya kadın yürüyüşü'nde gerginlik Dünya'nın farklı ülkelerinden kadınların oluşturduğu Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 4'üncü Uluslararası Eylemi'nin Antalya ayağında gerginlik çıktı.

12.03.2015 18:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya kadın yürüyüşü'nde gerginlik

Dünya'nın farklı ülkelerinden kadınların oluşturduğu Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 4'üncü Uluslararası Eylemi'nin Antalya ayağında gerginlik çıktı.

Büyükşehir Belediyesi'nde görevli ancak başka ilçelerde çalışmak zorunda bırakılan kadınlarla dayanışma için düzenlenen yürüyüşte kadınların belediye binasına yaklaşılmasına izin verilmeyince gerginlik çıktı.

Yoksulluk ve kadına yönelik şiddetle mücadele eden grupları bir araya getiren Dünya Kadın Yürüyüşü, 6 Mart'ta Nusaybin'den başlayan 4'üncü Uluslararası Eylemi Antalya'daydı. Her 5 yılda bir düzenlenen ve 17 Ekim'de Portekiz'in Coimbra kentinde tamamlanacak Dünya Kadın Yürüyüşü'nün Antalya ayağında aralarında Almanya, Sırbistan, Katalan, Fransa, İspanya'dan gelen kadınların da bulunduğu grup, Büyükşehir Belediyesi'nde görevlendirme adıyla başka ilçelerde çalışmak zorunda kalan kadınlarla dayanışma yürüyüşü düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı'nda davul ve zurna eşliğinde çekilen halaylarla başlayan yürüyüşte 'İşten atma ve mobbinge karşı ekmeğimiz ve onurumuz için yürüyoruz' pankartı açılırken Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve İspanyolca sloganlar atıldı. Mor bayraklarla kadına yönelik şiddet protesto edildi. Fakat kitle Büyükşehir Belediyesi'ne yaklaşınca ilk barikatla karşılaştı. Büyükşehir Belediyesi'nin özel güvenlik görevlilerinin oluşturduğu barikatın önünde toplanan kadınlar yapılan pazarlıkların ardından ilk barikatı aşmayı başardı.

Belediye binasına 20 metre kala tekrar önleri kesilen kadınların bu kez araç bariyerini aşmasına izin verilmedi. Bu sırada erkeklerden oluşan özel güvenlik yerine kadın güvenlik görevlileri yer aldı. Polisle ikince bariyerin de açılması için dakikalar süren pazarlıklar başladı. Bariyerin açılıp kadınların bina önüne yaklaşmadan açıklama yapmalarına izin verildi ancak bu kez de eylemci grup ikna olmadı.

Kadınlar Büyükşehir Belediye binasının önüne gelmekte ısrar edince kadın görevlilere erkek görevliler de eklendi, Çevik Kuvvet polisi kaskları ve kalkanlarıyla arka sıralara konuşlandı. Bu sırada kadınlar ve görevliler arasında arbede yaşandı. Eylemciler ön sırasında hemcinslerini olduğu barikatını aşmak için yüklendi fakat erkeklerden destek alan kadın göreliler barikatın aşılmasına izin vermedi. Dakikalarca süren gerginliğin ardından aralarında yabancıların da olduğu kadınlar bulundukları yerde basın açıklaması yaptı.

Tüm-Bel-Sen Antalya Şubesi tarafından yapılan açıklamada Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin görevlendirme adıyla sürgün politikası uyguladığını belirtilerek, "Sürgün en çok kadınları vurdu. 34 kadın arkadaşımız 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü sürgünde karşıladı, sürgünde yaşamaya devam ediyor. Uygulama günlük işkence ve zulme dönüştü" ifadelerine yer verildi. Büyükşehir Belediyesi'nde Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü'nde çalışırken Büyükşehir Belediyesi'nde yönetimin CHP'den Ak Parti'ye geçmesinin ardından kentin en uzak ilçelerinden Gündoğmuş'a görevlendirilen Yasemin Sarar yaşadıklarını anlattı. Sabah 04.30'da başlayan yolculuğun 21.30'da evine girmesiyle son bulduğunu belirten Sarar, "Eğer Belediye Başkanı Menderes Türel'in bir hesabı varsa onu eski belediye başkanıyla görsün. Benden ailemden ne istiyor" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Basın açıklaması İstanbul Fatih Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde benzer uygulamalarla karşılaşan kadınların yaşadıklarını anlatmasıyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Dünya Kadın Yürüyüşü'nde Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement