Antalya Elmalı Özdemir Göletinde Sona Doğru - Son Dakika
Güncel

Antalya Elmalı Özdemir Göletinde Sona Doğru

Antalya Elmalı Özdemir Göletinde Sona Doğru

Tamamlandığında 7 980 dekar tarım alanını modern sistem ile sulayacak olan Elmalı Özdemir Göletinde sona yaklaşılıyor.

30.06.2015 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DSİ 13. Bölge Müdürü Sayın Turkay Özgür yaptığı açıklamada; 7980 dekar tarım arazisini modern bir şekilde su'ya kavuşturacak olan Elmalı Özdemir Gölet inşaatımızda fiziki olarak % 95 gerçekleşme seviyesine ulaşmış bulunmaktayız.

Gölet inişaatımızda gövde sıyırma kazıları, katof kazıları, 248 m olan Kondüvi yapısının imalatı, Su alma yapısının imalatı ve dolusavak yapısının imalatı tamamlanmış olup, dolgu imalatında 1313 kotuna ulaşmış bulunmaktayız. Tamamlanınca 62 metre olacak Gövde yüksekliğinin 48 metresi tamamlanmıştır.

Antalya aşırı derecede yağış alan bir bölgedir. Ancak Su'yun bol olduğu bölgemizde ki kırsal alanlar yağışlar olmayınca tarımın verimliliği açısından sıkıntılar yaşıyor.

Bizler DSİ olarak böylesi kırsal kesimlerde yapmış olduğumuz Su yapıları ile yağışın olmadığı ve sulama ihtiyacı olduğu zamanlarda göletlerimizde biriken Su'yu modern bir şekilde yapmış olduğumuz sulama tesisleri vasıtası ile bölgede ki mümbit toprakları suya kavuşturuyor, tarıma ve ürün artışına ciddi katkı sağlıyoruz.

İnşallah Elmalı Özdemir Göletimizi en kısa zamanda tamamlayarak bölgede yetiştirilen ürün çeşidinin ve kalitesinin artışına vesile olacağız. Çalışmalarda emeği geçen DSİ ve Firma elemanlarımıza teşekkür ediyorum.''dedi.

Elmalı Özdemir Göleti Ve Sulaması
Elmalı Özdemir Gölet inşaatımızda fiziki olarak % 95 gerçekleşme seviyesine ulaşmış bulunmaktadır..

Elmalı Özdemir Göletimiz kil çekirdekli kaya dolgu tipinde olup, toplam 1 050 000 m³ dolgu yapılacaktır. Göletin 1324.00 kot seviyesine ulaşacak olan gövde dolgusunun 1313 kotu tamamlandı. Tamamlanınca 62 metre olacak Gövde yüksekliğinin 48 metresi tamamlanmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya Elmalı Özdemir Göletinde Sona Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement