Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Melekleri - Son Dakika
Güncel

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Melekleri

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Melekleri

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Türkiye'de bir ilke imza atarak "AESOB Kadınlar Kurulunu" oluşturdu.

14.08.2014 17:02  Güncelleme: 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odası (AESOB) Türkiye'de bir ilke imza atarak "AESOB Kadınlar Kurulu'nu oluşturdu.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine (AESOB) bağlı merkez ve ilçelerde bulunan odaların yönetim, denetim ve disiplin kurullarında görev alan kadın üyelerin katılımı ile oluşturulması planlanan "AESOB Kadınlar Kurulu", ilk toplantısını Başkan Abdullah Sevimçok'un da katılımıyla AESOB Yönetim Kurulu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdi. Kurulun başkanlığına ise bu kurulun oluşması için mücadele ederek oluşturma kararının alınmasında etkili olan ve AESOB Kadınlar Kurulu'nun hayata geçmesine vesile olan Antalya Terziler Yorgancılar ve Kuru Temizlemeciler Odası'nın Denetim Kurulu Başkanı olan Zühal Aksu getirildi. Aynı zamanda Antalya Kent Konseyi'nde de görevli olan Aksu, oluşturulan bu kurul sayesinde tüm esnaf kadınların sesi olacaklarını ve birçok görevde daha etkin olarak esnaflıktaki kadın faktörünü ön plana çıkaracaklarını söyledi.

"AESOB'UN YÜZ AKI OLACAKLAR"

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ise yaptığı konuşmada AESOB'da 70 bin tane kayıtlı esnaf olduğunu ve bu 70 bin kayıtlı esnafın maalesef ki sadece 15 bin kadarının kadın üye olduğunu belirtti. Sevimçok, "AESOB'da 70 bin tane kayıtlı üye var ve bu 70 bin kayıtlı üyenin içerisinde de maalesef ki 14-15 bin tane bayan üyemiz var. Bu sayı 70 bine göre çok az ama Türkiye geneline bakarsak çok. Bana göre ise yetersiz çünkü zaman, bayanlarımızın biraz daha ticaret hayatında, iş hayatında aktif rol oynamasını gerektiren bir zaman ama maalesef ki kadınlarımız hep perdenin arka tarafında kalıyorlar ve perdenin ön tarafına çok fazla geçemiyorlar. Biz de bu durumu biraz da olsa değiştirebilmek adına Antalya'da esnaf kadın kurulu ve platformunu oluşturma kararı aldık. Tabii bu kararı almamıza vesile olan ve bu kurulun öncülüğünü yapan kişi Zühal Aksu Hanımefendi'dir. Ben başta ona ve ardından da sizlere çok güveniyorum. İnşallah hep birlikte güzel şeyler yapacağız. Netice itibarıyla 14-15 milyon bayan esnafın kayıtlı olduğu bir AESOB'da böyle bir kurulun olması zaten gerekliydi. Sizler AESOB'un gülen yüzleri olacaksınız. Antalya'da bayan esnafın da olduğunu, söz sahibi olduğunu, etkili olduğunu herkese göstereceksiniz. Bizler Birlik olarak oldukça fazla imkanlara sahibiz. Gelin bu imkanları hep birlikte değerlendirelim. Avrupa Birliği projelerine iştirak edelim. Birkaç bayan esnafımızı yurt dışına gönderelim. Bayan yönetici sayımız artsın ve Birlik olarak biz de buna öncü olalım. Özellikle eğitim konusunda bayanlardan çok fazla destek ve öncülük bekliyoruz. Her birimiz mesleğimizin sıkıntılarını en iyi bilen insanlarız. Bu konularda takipçi ve çözüm üretici olmalıyız. Bu konuda sizlerin talep ve tespitleri bizler için çok önemli. Sizlerin bu desteği mücadelemizde bizlere de güç katacak" diye konuştu.

Başkan Sevimçok'un konuşmasının ardından gündem maddeleri ele alınarak katılanlardan fikir ve görüşleri alındı ve bir sonraki toplantıda daha geniş bir katılım eşliğinde kurul üyelerinin oluşturulmasına karar verildi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odasının Melekleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement