Antalya Fuara Ağırlığını Koydu - Son Dakika
Güncel

Antalya Fuara Ağırlığını Koydu

- Antalya fuara ağırlığını koyduBERLİN - Dünyanın en büyük turizm fuarı Berlin Turizm Borsası fuarına katılan Antalya, kültür varlıklarıyla fuarda ağırlığını koydu.

09.03.2017 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Antalya fuara ağırlığını koydu

BERLİN - Dünyanın en büyük turizm fuarı Berlin Turizm Borsası fuarına katılan Antalya, kültür varlıklarıyla fuarda ağırlığını koydu.

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Borsası Fuarı (ITB), Almanya'nın başkenti Berlin'de 184 ülkeden 10 binin üzerinde katılımcı ile kapılarını 51'inci kez açtı. Fuarda 3 bin 79 metrekarelik alanda Türkiye'den 132 firma, 121 stantta tanıtım yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı, özellikle destinasyon odaklı tanıtım faaliyetleri yürütüyor. Türkiye milli standının üçte birlik bölümünü dolduran turizmin başkenti Antalya özel tanıtım çalışmaları yaparak fuara ağırlığını koydu.

Antalya merkez ilçesi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye olarak fuar boyunca destinasyon çalışması yaptıklarını belirterek, diğer yandan da Antalyalı turizmcilerin yanında yer alarak destek olduklarını söyledi. 12 Mart'a kadar açık kalacak fuarı 180 bin turizmcinin ziyaret etmesi bekleniyor.

"Kaleiçi'ni Berlin'e getirdik"

Fuarda otel yatırımcıları ve seyahat acentelerinin kendi ürünlerini pazarladığını söyleyen Başkan Uysal, "Kentlerimizin tanıtımında oluşan boşluğu da biz Antalya'mızı Muratpaşamızı tanıtarak bu eksikliği gideriyoruz. Tarihi Kaleiçi'ni tanıtalım istedik. Bunun için buradayız. Türkiye'nin 30 ayrı noktasını turizm ürününe dönüştürdük. Bütün fuarlarda çok somut bir şekilde tanıtarak faydalı olacağını ve turizmimizi 12 aya yayarak faydalı olacağını düşünüyorum. Sadece dinlendirme amaçlı turizmden merak ve kültür turizmine, değişik turizm kalemlerine doğru bir dönüşme olabileceğini düşünüyoruz. Bu yüzden bu çalışmayı yaptık. Bu arada gördüğünüz gibi UNESCO Türkiye Kültür Mirası aday listesine giren Yivli Minaremiz var. Kaleiçi evimiz var. M.S. 2'nci yüzyılda Perge Kadın Belediye Başkanlığı yapan başkanın Plancia Magna'nın bir figüratif temsili var. Bir de Hadriyan Kapısı var. En ünlü en kuvvetli Roma İmparatorlarından Hadriyan adına yapılmış. Antalyamızda üç kapılarımızın maketleri de bulunuyor. Otantik olarak buraya getirerek tanıtım yapıyoruz" dedi.

Antalya Fuara Ağırlığını Koydu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya Fuara Ağırlığını Koydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement