Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin "30. Onur Yılı ve Ödül Töreni" - Son Dakika
Yerel

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin "30. Onur Yılı ve Ödül Töreni"

Anadolu Ajansı muhabirleri, Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda 2013 yılının haber, spor ve çevre fotoğrafı dallarında ödüle layık görüldü.

19.09.2014 22:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen 30. Onur Yılı ve Ödül Töreni'nde, Anadolu Ajansı muhabirlerine 21. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması kapsamında yılın haber, spor ve çevre fotoğrafı ödülleri verildi.

AGC ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mevlüt Yeni, bir otelde gerçekleştirilen törende, Türk basınında en büyük sıkıntıyı Anadolu basının çektiğini, yerel medyanın sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı da mesleklerinin hak ettiği saygın konuma ulaşması için güç birliği yaptıklarını anlattı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Antalya basının, kentin gelişimindeki rolünün büyük olduğunu söyledi.

Özgür basının önemini vurgulayan Atalay, basındaki sıkıntıların kısa sürmesini, gazetecilerin yalandan, iftiradan, şantajdan, özellikle bölücü örgütlere destek vermekten uzak olmasını arzu ettiklerini kaydetti.

"Biz de gazetecilik yaptık. Asla kalemimize dokunulmasını istemeyiz, kabul de etmeyiz" diyen Atalay, şöyle konuştu:

"Daha yeni 28 Şubat sürecinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Gecesi'nde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, her bir komutanın, önünde bir kaç gazeteciyi haşladığı dönemleri de biliyoruz. Bunların ne olmasını ne de devam etmesini kabul etmiyoruz. Sivil, asker olsun, özgür alana kimsenin karışmaması lazım."

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisinin de gazeteci olduğunu ve "atalarından miras" olarak nitelendirdiği, üyesi olduğu AGC'nin ödül töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Valiler Kararnamesiyle İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Antalya Valisi Sebahattin Öztürk de mahalli basının önemine dikkati çekti.

Kendisi için veda anlamı da taşıyan programda, ödül kazanan gazetecileri kutlayan Öztürk, kendisine Antalya Valiliği görevindeki desteklerinden dolayı tüm basın mensuplarına teşekkür etti.

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP miletvekilleri Gürkut Acar, Yıldıray Sapan, AK Parti Antalya Miletvekili Gökçen Özdoğan Enç, kaymakamlar, belediye başkanları, cemiyet başkanları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri ile gazeteciler ve ailelerinin katıldığı törende, konuşmaların ardından 29. Antalya Basın Ödülleri ve  21. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması ödülleri dağıtıldı.

Ayrıca cemiyetin kurucularına onur ödülü ve altın rozet hediye edildi, yeni üyelere rozetleri takıldı.

AGC Başkanı Yeni, Vali Öztürk ile BİK Genel Müdürü Atalay'a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

29. Antalya Basın Ödülleri

29. Antalya Basın Ödülleri Yarışması'nda haber dalında Doğan Haber Ajansı'ndan Teslime Tosun "Altınportakal'da prezervatif davası", araştırma-inceleme dalında Antalya gazetesinden Ali Orhan "Bir Direniş Hikayesi Ahmetler", röportaj dalında Akdeniz Manşet gazetesinden Kasım Çiçek "Eşitlik kağıt üzerinde", güncel yazı dalında Hürses gazetesinden İhsan Coşkun "Düşler Tarlası" çalışmalarıyla ödül kazandı.

Televizyon haber dalında ise TRT'den Mert Güdekli "Bungee Jumping", televizyon program dalında TRT'den Ahmet Rışvanlı "Apranti Okulu", yılın radyocusu Martı radyodan Osman Ersin Beker "Altın Şarkılar" çalışmalarıyla ödüle layık görüldü.

Yılın Gazetesi (sayfa düzeni) ödülüne Ekspres gazetesinden Ali Akça, yılın internet gazetesine "www.akdenizhaberci.com" internet sitesiyle Murat Yüksel layık görüldü. Nuri Dağtekin Özel Ödülü ise Antalya basınına, gelişimine ve gazetecilik mesleğine katkılarından dolayı Ahmet Dökdök'e verildi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Kurum ödülü ise Antalya Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü ile Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Genel Merkezi'ne verildi.

21. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması

21. Hasan Özyak Fotoğraf Yarışması'nda ise yılın haber fotoğrafı ödülü Anadolu Ajansı'ndan "Tetik" rumuzlu fotoğrafıyla Süleyman Elçin'e, yılın spor fotoğrafı ödülü Anadolu Ajansı'ndan "Uçuş" rumuzlu fotoğrafıyla Okan Özer'e, yılın turizm fotoğrafı ödülü "Yaz Biterken" rumuzuyla Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Orhan Çakmur'a, yılın çevre fotoğrafı ödülü Anadolu Ajansı'ndan "Kor Ateşte Yanmak" rumuzlu fotoğrafıyla Mehmet Çakmak ve "Yağmur'u beklerken" rumuzlu fotoğrafıyla Nizamettin Özmen'e, yılın sanat fotoğrafı ödülü " Mevlana'nın Melekleri" rumuzlu fotoğrafıyla Sabah gazetesinden Göksel Yapar'a, EXPO Yolu'nda Antalya dalında ise Doğan Haber Ajansı'ndan İbrahim Laleli'ye "Doğal Güzellik" rumuzlu fotoğrafıyla ödül verildi.

4. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi mezuniyet töreni dolayısıyla törene katılamayan Özer'in ödülünü de Elçin aldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin '30. Onur Yılı ve Ödül Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement