Antalya Geri Dönüşüm Malzemesinden Heykel ve Aksesuar - Son Dakika
Güncel

Antalya Geri Dönüşüm Malzemesinden Heykel ve Aksesuar

Antalya Geri Dönüşüm Malzemesinden Heykel ve Aksesuar

Geri dönüşüm malzemesinden heykel ve aksesuar*- ANTALYA'da geri dönüşüm (driftwood) sanatçışı Adnan Ceylan, doğadan koparak, nehir yollarıyla sürüklenerek bir araya toplanan odun ve ağaç parçalarından çeşitli heykel ile ev aksesuarları yapıyor.

21.09.2016 10:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geri dönüşüm malzemesinden heykel ve aksesuar

*- ANTALYA'da geri dönüşüm (driftwood) sanatçışı Adnan Ceylan, doğadan koparak, nehir yollarıyla sürüklenerek bir araya toplanan odun ve ağaç parçalarından çeşitli heykel ile ev aksesuarları yapıyor.

Dünyada driftwood sanatı yapan sayılı kişiden biri olan Adnan Ceylan, harabe bir köy evindeki ağaçlardan masa ve sandalye, 1880'lerde Fransızlar tarafından Karadeniz'deki kömür madenlerinde kullanılan kömür vagonundan masa, 1920'lerde kullanılan Alman varilinden bar, 1900'lere ait bir matbaa makinesinin dişlilerinden dekoratif saat, kurumuş sedir ağacından at ve kartal heykelleri gibi çok sayıda eser meydana çıkardı.

Türkiye'nin ünlü isimleri ve iş adamlarının ev dekorasyonları için özel sipariş verdiğini, birçoğunun da özel üretimlerinden aldığını belirten Ceylan, "Yaşanmışlık izleri olan eski eşyalar ve ağaçları eserlerimde kullanıyorum. Amacım insan emeğine ve doğaya saygı uyandırmak. Modern malzemeyle seri üretilen pahalı eşyalar yerine doğal ve basit malzemelerden yapılmış objelerle insanın temel ihtiyaçlarının karşılanabileceğini göstermek istiyorum. Doğaya ve geçmişe saygı duyan herkese biraz yaratıcı çaba, doğal malzemelerle ev eşyaları veya suda sürüklenmiş ağaç dalları gibi basit malzemeleri kullanarak çok değerli objeler yapılabileceğini göstermenin mutluluğunu yaşıyorum" diye konuştu.

SEDİR ORMANINDA ADIM ADIM PARÇA ARIYOR

Adnan Ceylan, kimi zaman bir at, kimi zaman bir kartal olarak karşımıza çıkan tasarımların, uzun ve meşakkatli bir yolculuğun ürünü olduğunu söylüyor. "İşin özünde insan eli değmemiş doğanın ruhunu taşıyan odun parçaları var" diyen sanatçı, uygun parçaları bulabilmek için sedir ormanlarında arama yaptığını anlatıyor. Ceylan, son tasarımlarından birinin ise boğa heykeli olduğunu aktardı. Boğanın tasarımında kullanmak için 2 bin 500 metredeki sedir ormanlarından ölmüş ağaçların parçalarını topladığını belirten Ceylan, "Orman Bölge Müdürlüğü'nden aldığım özel izinle sadece ölmüş veya uzun süre önce yıkılmış ağaçların parçalarını topluyorum ve heykelimi yapıyorum" dedi.

BİR TASARIM 2.5 AYDA BİTİYOR

Driftwood sanatında işin sırrının 'doğru parçayı doğru yere koymak' olduğunu kaydeden Ceylan, "Ağaç parçasını kesinlikle bütüne uydurmak için yontmamak gerekir. Çünkü doğanın şekil verdiği o parçaya insan eli değerse büyü bozuluyor. Bir tasarımın tamamlanması yaklaşık 2.5 ay sürüyor" diye konuştu.

ESER FİYATLARI 150 TL İLE 180 BİN TL ARASINDA

Adnan Ceylan'ın atık sedir ağacından yaptığı ve 200 kilo ağırlığındaki dev at heykelinin fiyatı 125 bin lira. Yine sedir ağacı dalları ve kabuklarından yaptığı boğa heykelinin fiyatı 180 bin TL, dev kartal heykeli ise 25 bin lira. Suda sürüklenmiş ağaçlardan yaptığı küçük at heykeli 8 bin 500 lira olan eserler arasındaki Sibirya'dan gelen mazel ağacı, 1880'lerde Fransa'da yapılmış kömür vagonu ve Fransa'da Serra Palace oOteli'nde kullanılmış eski pirinç ve el yapımı sandalyelerden oluşan ve bir heykeli andıran masa ise 95 bin lira. 1920'lerde Almanlar tarafından yapılan varilden küre şeklinde, 7 bin 500 lira değerinde bar yapan Ceylan, Piri Reis'in haritasını da deri üzerine birebir oranında uygulamış.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Geri Dönüşüm Malzemesinden Heykel ve Aksesuar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement