Antalya Gönüllüler, Ülkelerinde Expo'yu Anlatacak - Son Dakika
Güncel

Antalya Gönüllüler, Ülkelerinde Expo'yu Anlatacak

Antalya Gönüllüler, Ülkelerinde Expo\'yu Anlatacak

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek EXPO'da görev almak için 190 ülkeden gelen çoğunluğu üniversite öğrencisi gönüllüler, ülkelerinde EXPO 2016 Antalya'yı tanıtacak.

01.10.2015 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek EXPO'da görev almak için 190 ülkeden gelen çoğunluğu üniversite öğrencisi gönüllüler, ülkelerinde EXPO 2016 Antalya'yı tanıtacak.

Türkiye'nin İlk EXPO'su EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımı için 5 bini aşan gönüllü ordusu çalışmalarına devam ediyor. Yabancı gönüllülere yönelik çok sayıda eğitim gerçekleşiyor. Bu kapsamda EXPO 2016 Antalya Ajansı Peyzaj ve Bahçe İşleri Direktörü Direktörü Ece Gökök gönüllü temsilcilerine EXPO 2016 Antalya'da yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

YABANCI GÖNÜLLÜ SAYISI BİNE ULAŞTI

Sunumun ardından bitki heykellerini inceleyen ve alanı gezen gönüllülere, EXPO 2016 Antalya İnsan Kaynakları Direktörlüğü Uzmanı ve Gönüllü Programı Koordinatörü Esra Sosyal da eşlik etti. Soysal, gönüllü olarak başvuruda bulunanların sayısının 5 bin 237 olduğunu, çeşitli eğitimlere katılarak EXPO 2016 oryantasyonunu tamamlayan gönüllü sayısının da 950'ye ulaştığını açıkladı.

Gençlerin gönüllü programı kapsamında çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Sosyal, "Gönüllülerimizin büyük çoğunluğu üniversite öğrencisi. Özel sektör, kamu çalışanları ve emekliler de yine önemli bir kesim gönüllülerimiz arasında. Eğitimler sırasında takım çalışması, iletişim becerisi, gönüllülük kavramı ve EXPO 2016 Antalya gönüllülüğüyle ilgili oryantasyonu gerçekleştiriyoruz. Eğitimlerimiz Ağustos 2016'ya kadar devam edecek" dedi.

'ÇEVRİM İÇİ TANITIM' BAŞLAYACAK

Hazırlık sürecinde gönüllülerin en etkin olduğu alanın tanıtım olduğuna da değinen Soysal, "Özellikle stantlarda EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımını yapmak ya da EXPO 2016 Antalya'nın etkinliklerine destek vermek gönüllülerimizin asli görevi. Daha çok rehberlik etme, ülke bahçelerinde görev alma gibi görevleri olacaklar. Şu an farklı ülkelerden 1000'e yakın gönüllü başvurumuz var. Güney Afrika ülkelerinden, Avrupa'dan, Azerbaycan'dan, İspanya'dan ve Güney Kore'den de gönüllülerimiz var. Yurt dışındaki gönüllülerle çalışmamız çok yakın zamanda başlayacak. 'Çevirim içi' adıyla bir başlık açacağız onlar için. Bulundukları ülkede EXPO 2016 Antalya'nın tanıtımına destek verecek etkinliklerde bulunacaklar" diye konuştu.

'KORE BAHÇESİNİ TANITACAĞIZ'

Antalya'da bir yıldır yaşayan Güney Koreli 53 yaşındaki Moon mi Yeong ve eşi, EXPO 2016 alanında yapılacak Kore bahçesinde Koreli misafirlerle ilgilenerek Antalya'yı ve EXPO'nun önemini anlatmak istediklerini söyledi.

KAMERUNLU MOUNCHAROU: ETO'O'NUN AĞAÇ DİKMESİNİ İSTERİM

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Öğrencisi Kamerunlu Muhammed Mouncharou ise 7 yıldır Antalya'da yaşadığını belirterek, "EXPO bence dünya çapında bir olay ve bunun bir parçası olmak istedim.

Kamerun şu an için EXPO 2016'ya katılmıyor ama onlara EXPO'ya katılımın ne kadar önemli olduğunu anlatabilirim. Benim ülkem de bu olayın bir parçası olmalı. Vatandaşım olan Antalyaspor oyuncusu Eto'o'nun ünlüler ormanına ağaç dikmesini istiyorum" dedi.

'EXPO 2016 ON NUMARA BİR PROJE'

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü öğrencisi Azerbaycanlı Seymur Asad da "2 haftadır EXPO gönüllüsüyüm. Şimdilik tanıma aşamasındayım. Ayrıca EXPO'nun ünlüler ormanı projesi harika. Burada görmek istediğim, onunla ağaç dikmek istediğim birçok ünlü var. Mesela Rihanna veya Adriana Lima ile ağaç dikmek isterim" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Gönüllüler, Ülkelerinde Expo'yu Anlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement