Gözaltındaki Komiserlerin Avukatı: Yapay Suçlama, Suç Uydurma - Son Dakika
Politika

Gözaltındaki Komiserlerin Avukatı: Yapay Suçlama, Suç Uydurma

Gözaltındaki Komiserlerin Avukatı: Yapay Suçlama, Suç Uydurma

Antalya'da 'Paralel Yapı Operasyonu'nda gözaltına alınan komiserler İsa Yıldırım ile Asım Demirel'in avukatı Yengil operasyon için "Yapay bir suçlama" dedi.

30.09.2014 16:51  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da polise yönelik 'Paralel Yapı Operasyonu'nda gözaltına alınarak Şanlıurfa'dan Antalya'ya getirilen komiserler İsa Yıldırım ile Asım Demirel'in avukatı Osman Yengil, operasyonun 'Emniyet içerisinde yasadışı faaliyet yapan insanlar var' imajını uyandırmak için yapılmış bir faaliyet olduğunu öne sürdü. Avukat Yengil, "Yapay bir suçlama. Suç uydurma " dedi.

Antalya Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla Emniyet Müdürlüğü tarafından dün sabah saatlerinde yapılan eş zamanlı 'Paralel Yapı Operasyonu'nda Antalya, Şanlıurfa, Diyarbakır, Hatay ve Mersin'de 14 polis gözaltına alındı. 137 telefon hattının usülsüz dinlenmesi ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tutulan polisler, geceyi nezarethanede geçirdi.

2'nci Sınıf Emniyet Müdürü Yavuz Dölek, 3'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Bülent Elaldı, 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Gökhan Tayuk, komiserler İsa Yıldırım, Asım Demirel, Rüştü Çetinkasap ve Şenol Oral'ın da olduğu polislerin 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, özel hayatın gizliliğini ihlal etmek, resmi belgede sahtecilik, suç uydurma' suçlamalarıyla ifadelerinin alınması sürüyor.

Görüntü alınmaması için çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, gözaltındaki polislerin sağlık kontrolleri de emniyet binasında yaptırıldı.

AVUKAT DİNLEMELER MAHKEME KARARIYLA

Şanlıurfa'dan Antalya'ya getirilen komiserler İsa Yıldırım ile Asım Demirel'in avukatı Osman Yengil, Çallı'daki emniyet binası önünde gazetecilere açıklama yaptı.

Gözaltındaki polislerin ifadelerinin tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Yengil, bugün birinci uzatma kararı alındığını, yarın alınacak ikinci uzatma kararı sonrası mahkemeye sevk edileceklerini söyledi. Sürpriz bir gelişme olmaması halinde mahkeme sürecinin başlayacağını aktaran Yengil, şöyle konuştu:

"Genel olarak dosya için müvekkillerimize sorulan konularla, suçlamalar tamamen birbirinden farklı. İddia edilen konu yasa dışı dinleme. Fakat dosyanın içindeki evrakların tamamı incelendiğinde, dinlemelerin tamamının mahkeme kararıyla ve 5397 sayılı yasa gereğince tüm prosedürler takip edilerek yapılmış faaliyetler olduğu anlaşılıyor. Yine dosya içerisinde bulunan ve suç başlığı altında örgüt ve örgüt kurmakla alakalı iddia ise sadece bir başlıktan ibaret. Müvekkillere ve dosya içindeki tüm bilgilere bakıldığında örgütle alakalı herhangi bir ibare olmadığı gibi, herhangi bir soru da yok. Bunun da tutuklama için bir bahane üretebilmek maksadıyla konulduğunu düşünüyoruz. Örgütle yasa dışı faaliyetle ilgili bir soru sorulmuş değil, böyle bir belge de yok. Arama kararları yoluna gidilmeden böyle bir suçlamanın yapılması, tamamen gündem oluşturmaya yönelik, 'Emniyet içerisinde yasa dışı faaliyet yapan insanlar var' imajını uyandırmak için yapılmış bir faaliyet, yapay bir suçlama. Suç uydurma."

KOMİSER EŞİ ONLAR HUKUKSUZ İŞ YAPMADI

Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde gözaltına alınarak Antalya'ya getirilen komiser İsa Yıldırım'ın eşi Hanife Yıldırım ise eşi gözaltına alınınca tek başına kaldığını söyledi. Yıldırım, "Ailemi çağırdım, birlikte Antalya'ya geldik. Haksız ve suçsuz yere bizi rezil ediyorlar. Bebeğimle 16 saatte geldik. Bunu ancak polis eşleri anlar. Eşim gece- gündüz, sabahları yok. Sürekli işteler. Sürekli telefonları işle alakalı çalıyor. Onlar hukuksuz iş yapmadı. Bizi yıpratmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Gözaltındaki Komiserlerin Avukatı: Yapay Suçlama, Suç Uydurma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement