Antalya 'Halkın Doktoru' 3'üncüde Listebaşı - Son Dakika
Güncel

Antalya 'Halkın Doktoru' 3'üncüde Listebaşı

Antalya \'Halkın Doktoru\' 3\'üncüde Listebaşı

CHP'nin Antalya'da yapılan önseçiminde eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı da geride bırakarak listebaşı olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor.

30.03.2015 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin Antalya'da yapılan önseçiminde eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı da geride bırakarak listebaşı olan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor. 2007 ve 2011 milletvekilliği seçimlerinde de aday adayı olan Kara, önseçimden birinci çıktı. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmişti.

Antalya'da CHP'nin 96 milletvekili aday adayının yarıştığı pazar günkü önseçimde ipi, en yakın rakibi Deniz Baykal'a 1390 oy farkla 46 yaşındaki Dr. Niyazi Nefi Kara göğüsledi. Seçimin resmi olmayan kesin sonuçlarına göre CHP'nin Antalya'da 14 kişilik milletvekili listesinin birinci sırasına 9 bin 905 oyla Niyazi Nefi Kara yerleşirken onu Deniz Baykal 8 bin 515 oyla takip etti. Kontenjan adayı Çetin Osman Budak 3'üncü sıraya yerleşirken, Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın'ın sıralamadaki yeri 4 oldu. Akaydın'ın ardından sırasıyla eski İl Başkanı Devrim Kök, avukat Figen Çalıkuşu, savcı Rafet Zeybek, eğitimci Nusret Bayar, avukat Deniz Filiz, avukat Sultan Yeğen, doktor Sevindik Gizli, eski İl Başkanı Cavit Arı, Prof. Dr. İbrahim Keser, avukat Murat Bulat yer aldı.

BAYKAL'I KIRSAL KURTARDI

Sandıklar kapanıp sayım yapılmaya başlandığında Deniz Baykal 8'inci sıralarda görünürken, Nefi Kara yarışı hep önde götürdü. Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Kemer, Finike ve Alanya ilçelerinde hayal kırıklığı yaşayan Baykal, ilerleyen saatlerde kırsaldan gelen blok oylarla aradaki farkı kapatmaya başladı. Korkuteli ve Elmalı'dan gelen oylar Baykal'ı 4'üncü sıraya taşırken, son olarak Gazipaşa ve Akseki'den çıkan oylar, Baykal'ın ikinci sıraya oturmasını sağladı. İlçeler geneline bakıldığında sahil kesimlerinde az oy alan Deniz Baykal'ın iç kesimlerdeki ilçelerde üstünlüğü sağladığı görüldü. Diğer yandan Baykal'la birlikte ön seçime giren iki milletvekili Yıldıray Sapan liste dışı kalırken, Gürkut Acar 13'üncü sırada yer aldı.

ADLİYEDE SEVİNÇ GÖSTERİSİ

Antalya'da yarışı önde tamamlayan Kara, sevincini adliye binasındaki İl Seçim Kurulu'nda yakınlarıyla ve kampanyasında çalışan gönüllülerle kutladı. CHP tabanının tam desteğini alan Niyazi Nefi Kara, parti teşkilatlarında 'Halkın doktoru' olarak tanınıyor. Partililerin sağlık sorunlarıyla yıllardır yakından ilgilenen ve bu sayede üyelerin sevgisini kazanan Dr. Kara, Gezi Parkı olaylarında gözünden yaralanan gençlerden birinin tedavisini üstlenmesiyle de biliniyordu.

NİYAZİ NEFİ KARA KİMDİR?

Manavgat'ta 1969 yılında doğdu. 1991 yılında Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Erzurum'un Şenkaya ve Adana'nın Karaisalı ilçesinde pratisyen hekim olarak görev yaptı.

1994- 2000 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı'nda tıp uzmanlığı eğitimi aldı. 2001- 2004 yılları arasında Aydın SSK Bölge Hastanesi'nde, 2004- 2008 yılları arasında da Denizli SSK Bölge Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı olarak görev aldı.

2008- 2010 yılları arasında Antalya Medical Park Hastanesi'nde çalışan Kara, son 5 yıldır Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapıyordu. 10 Şubat 2015 tarihinde CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olabilmek için istifa eden Kara, 2007 ve 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde de CHP'den Antalya milletvekili aday adayı olmuştu.

İngilizce ve Almanca bilen Kara, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Hacer Ceyhan Kara ile evli olup, 6 yaşında İpek ve 10 yaşında Ali Çağan adında iki çocuk babası.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya 'Halkın Doktoru' 3'üncüde Listebaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.

  • Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada
    01:46 Ankara'da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde tali yoldan caddeye çıkan çimento tankeri kontrolden çıktı. Devrilerek yokuş aşağı kayan tankerin görüntüsü anbean kameraya yansıdı. Kaza neticesinde şans eseri ölen veya yaralanan olmadı.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.


Advertisement