Antalya Hdp'li Oluç: Mücadelemiz Cumhurbaşkanı'nın İki Dudağı Arasında Değil - Son Dakika
Güncel

Antalya Hdp'li Oluç: Mücadelemiz Cumhurbaşkanı'nın İki Dudağı Arasında Değil

Antalya Hdp\'li Oluç: Mücadelemiz Cumhurbaşkanı\'nın İki Dudağı Arasında Değil

Hdp'li Oluç: Mücadelemiz Cumhurbaşkanı'nın iki dudağı arasında değil HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Antalya milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya konuşmasında başkanlık sistemine ilişkin sözlerini hatırlatarak, 'Sizin iki dudağınızın arasında değildir bizim mücadelemiz ve bunu göreceksiniz" dedi.

11.04.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp'li Oluç: Mücadelemiz Cumhurbaşkanı'nın iki dudağı arasında değil

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Antalya milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya konuşmasında başkanlık sistemine ilişkin sözlerini hatırlatarak, 'Sizin iki dudağınızın arasında değildir bizim mücadelemiz ve bunu göreceksiniz" dedi.

Antalya'da HDP milletvekili adayları seçim çalışmalarına başladı. HDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç'un 1'inci, Antalya'da katıldığı Gezi Parkı protestoları nedeniyle 103 yıl hapis istemiyle yargılanırken PKK'ya katılan 'Kırmızı fularlı kız' Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan'ın ise 3'üncü sırada yer aldığı 14 aday, araçlarla önce şehir turu yaptı, ardından il başkanlığı önünde partililere tanıtıldı. Oluç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçim kampanyası yapmak ve tarafsız olmamakla eleştirirken, "Erdoğan bir partinin seçim kampanyasını devletin imkanlarıyla, cumhurbaşkanlığının bütün imkanlarıyla sürdürmektedir" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Sakarya'da yaptığı konuşmada "Başkanlık sistemine karşılarsa parlamentoya giremeyeceklerini biliyorlardır" dediğini aktaran Oluç, şunları söyledi: "Bugüne kadar sizin izin vermenizle meclise girmedik. Meclisteki vekillerimiz sizin izninizle çalışmadılar. Onlar halkın desteğini aldıkları, halkın oylarını aldıkları için, halkla birlikte hareket ettikleri için mecliste güçlü bir şekilde halklarımızı temsil ettiler. Siz izin vereceksiniz ya da vermeyeceksiniz diye biz meclise girecek ya da girmeyecek değiliz. Biz halklarımızla el ele, kol kola mücadeleyi büyüterek Türkiye'de demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlük mücadelesini, barış mücadelesini omuzlayan herkesle meclise gireceğiz. Meclise girdiğimizde sizin başkanlık sisteminizi yaptırmayacağız. Yaptırmayacağız, çünkü biz tek kişi yönetimi istemiyoruz."

Tek kişiye dayalı bir yönetim istemedikleri için başkanlık sistemine karşı olduklarını belirten Oluç, "Siz istemiyorsunuz diye barış olmayacak, siz istemiyorsunuz diye gençler canlarını kaybedecek, siz istemiyorsunuz diye halklar karşınızda boyun eğecek' Yok öyle yağma. Biz siz isteseniz de istemeseniz de Türkiye'de demokrasi, eşitlik, özgürlük barış ve adalet mücadelesini sonuca erdireceğiz" dedi.

Türkiye'nin 'ortak demokratik ev' olmasını sağlayacaklarını belirten Oluç, bu nedenle meclise girmek için mücadele ettiklerini söyledi, "Sizin iki dudağınızın arasında değildir bizim mücadelemiz ve bunu göreceksiniz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Hdp'li Oluç: Mücadelemiz Cumhurbaşkanı'nın İki Dudağı Arasında Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement