Antalya İhracatçısı "Ruble" Krizini Görüştü - Son Dakika
Yerel

Antalya İhracatçısı "Ruble" Krizini Görüştü

BAİB Başkanı Satıcı: "Buna basit bir devalüasyon demek doğru değil. Rusya krizi ihracatçılarımızı önemli ölçüde etkiledi"

18.12.2014 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret Borsasında (ATB) bir araya gelen bölge ihracatçıları, Rus Rublesi'nin ABD Doları karşısında değer kaybetmesinin sektörü nasıl etkileyeceği konusunu görüştü.

Antalya Ticaret Borsasından yapılan açıklamaya göre, ATB'de gerçekleştirilen toplantıya Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, yaş meyve ve sebze komisyoncuları, borsa temsilcileri ile yaş meyve, sebze ve çiçek ihracatçıları katıldı.

Toplantıda konuşan BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya ekonomisinde yaşanan sıkıntıların olağanüstü bir durum olduğunu belirterek, "Buna basit bir devalüasyon demek doğru değil. Rusya krizi ihracatçılarımızı önemli ölçüde etkiledi" dedi.

Toplantıda görüşlerini dile getiren sektör temsilcileri, ihraç edilen ürünlere verilen teşviklerin artırılması veya devlet alacaklarında mahsuplaşmaya gidilmesi modelini önerirken, yüksek gümrük vergilerinde indirim yapılması, lira ile ruble arasında kur belirlenmesi, ihracatçıya akaryakıt ve lojistik destek sağlanması, Rusya'da serbest bölge oluşturulması konularında görüş bildirdiler.

Sunulan öneriler rapor haline getirilirken, raporun cuma günü Antalya'ya gelecek Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'ye sunulmasına karar verildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya İhracatçısı 'Ruble' Krizini Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement