Antalya-İran Turizm Zirvesi - Son Dakika
Ekonomi

Antalya-İran Turizm Zirvesi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından, İran'dan 81 seyahat acentesinin katılımıyla düzenlenen Antalya-İran Turizm Zirvesi kasamında 2 bin 500 civarında ikili görüşme gerçekleştirilecek.

12.04.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından, İran'dan 81 seyahat acentesinin katılımıyla düzenlenen Antalya-İran Turizm Zirvesi kasamında 2 bin 500 civarında ikili görüşme gerçekleştirilecek.

BAKA'nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Hava Yolları, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Serik Belediyesi, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasının destekleriyle Kundu'da düzenlenen zirveye, İran'dan 81 seyahat acentesi, 12 gazeteci ile Türkiye'den çok sayıda acente sahibi ve otel yöneticisi katıldı.

Zirve kapsamında, kent merkezi ve ilçelerindeki tarihi, turistik mekanları gezerek bilgi alan heyet, Türk turizmciler ile bir araya gelerek, yeni işbirlikleri için ikili görüşmeler gerçekleştiriyor.

Antalya ve Türkiye'nin farklı illerine daha fazla İranlı turistin gelmesi için düzenlenen zirve kapsamında, 2 bin 500 civarında ikili görüşmenin gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin, özellikle de Antalya'nın turizm potansiyeli hakkında, broşürler yardımıyla tanıtım yapan Türk acente sahipleri, İranlı seyahat acenteleriyle daha fazla işbirliği için çalışma yapıyor.

Çalışmalar 2009'dan beri sürüyor

BAKA İl Koordinatörü Osman Erol Saraydere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizmin çeşitlendirilmesi ve daha nitelikli turistin bölgeye çekilmesi adına 2009 yılından beri çalışmaları olduğunu söyledi. İranlı turistlerin harcama alışkanlığının da yüksek olduğuna değinen Saraydere, bu turist grubunun, bölgede görmek istedikleri hedef kitleden olduğunun altını çizdi.

Saraydere, heyetin kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yüz yüze görüşmelerde 2 bin 148 sisteme kayıtlı görüşme gerçekleşti ama onun dışında gerçekleştirilen görüşmeler de var. Bizim tahminimiz bu rakamın 2 bin 500 civarında olacağı. Seçilmiş acenteleri tercih ettik, görüşmeler verimli geçiyor. Dün hem Türkiye hem İranlı katılımcılardan aldığımız geri dönüşler çok iyi. Umarız hedeflediğimiz kitleye ulaşabiliriz. İran pazarı, Türkiye için önemli. THY, geçen sene 1,8 milyon İranlı taşımış. Bu seneki hedefi 2,5 milyon İranlı. Antalya olarak da daha fazla misafiri bölgemizde ağırlamak istiyoruz."

İranlı turistlerin, otellerde her şey dahil sistem olmasına rağmen otelde kalmayarak kentte alışveriş yaptığını vurgulayan Saraydere, bunun esnafa da olumlu yansıdığını ifade etti.

Saraydere, nevruz döneminde tatil için gelen İranlı turistlerin her dönem gelmesini sağlamak için organizasyon düzenlediklerini belirtti.

Zirve, 14 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement