Antalya Konutta Ruslar Alanya'dan Vazgeçmedi - Son Dakika
Güncel

Antalya Konutta Ruslar Alanya'dan Vazgeçmedi

Antalya Konutta Ruslar Alanya\'dan Vazgeçmedi

Konutta Ruslar Alanya'dan vazgeçmediUÇAK düşürme olayı sonrası Türkiye- Rusya arasındaki krize rağmen Ruslar, Alanya'da konut almaktan vazgeçmedi.

28.10.2016 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konutta Ruslar Alanya'dan vazgeçmedi

UÇAK düşürme olayı sonrası Türkiye- Rusya arasındaki krize rağmen Ruslar, Alanya'da konut almaktan vazgeçmedi. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde ilçeden en fazla konut edinenlerin başında Ruslar yer aldı.

Türkiye'de en çok yerleşik yabancının yaşadığı yer olan Alanya'da yılın ilk 6 ayında 51 ülkeden 1772 yabancı ülke vatandaşı konut edindi. Alanya'dan en fazla konut edilen ülke vatandaşları ise geçen yıl 2 ülke arasındaki uçak krizine rağmen Ruslar oldu. Bu yıl 1 Ocak- 30 Haziran tarihleri arasında 274 Rusya Federasyonu vatandaşı Alanya'dan konut aldı. Rusları, 209 konutla İsveç, 181 konutla Almanya, 151 konutla Irak, 118 konutla Ukrayna, 116 konutla İran, 85 konutla Danimarka, 70 konutla Finlandiya, 54 konutla Hollanda, 35 konutla Belçika, 34 konutla İngiltere, 13 konutla İrlanda vatandaşları izledi.

ORTA DOĞU İLGİSİ ARTIYOR

İlçenin son yıllarda turist aldığı bölgelerden Orta Doğu ve Orta Asya ülkele vatandaşlarının da Alanya'ya ilgileri arttı. Bu yılın ilk 6 ayında 77 Kazakistan vatandaşı Alanya'dan konut sahibi oldu. Bunları 28 Afganistan, 17 Ürdün, 11 Özbekistan ve 2 İsrail vatandaşı takip etti. Diğer bazı ülke vatandaşları da ilçeden konut sahibi oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Konutta Ruslar Alanya'dan Vazgeçmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement