Antalya Meis'ten Kaş'a Barış ve Dostluğa Kulaç Attılar - Son Dakika
Güncel

Antalya Meis'ten Kaş'a Barış ve Dostluğa Kulaç Attılar

Antalya Meis\'ten Kaş\'a Barış ve Dostluğa Kulaç Attılar

Meis'ten Kaş'a barış ve dostluğa kulaç attılarBu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Meis - Kaş Yüzme Yarışı'nda 212 yüzücü, Yunanistan'ın Meis Adası'ndan Antalya'nın Kaş İlçesi'ne kadar barış ve dostluk için kulaç attı.

05.06.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meis'ten Kaş'a barış ve dostluğa kulaç attılar

Bu yıl 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Meis - Kaş Yüzme Yarışı'nda 212 yüzücü, Yunanistan'ın Meis Adası'ndan Antalya'nın Kaş İlçesi'ne kadar barış ve dostluk için kulaç attı. Geçen yıl yarışma tarihinde tüm zamanların en iyi derecesini yapan milli sporcu Nilay Erkal, bu yıl derecesini yaklaşık 4 dakika daha geliştirdi.

Kaş'ta bu yıl 19'uncusu düzenlenen Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Uluslararası Meis - Kaş Yüzme Yarışı yapıldı. Yarışa katılacak sporcular tekne ile Kaş'tan Yunanistan'ın Meis Adası'na getirildi. 46'sı kadın, 11'i yabancı 212 yüzücünün katıldığı yarışın startını Meis Adası Belediye Başkanı Samsakos Yorgos ve Kaş Belediye Başkanı AK Partili Halil Kocaer birlikte verdi. Yarışın bir bölümüne Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Demre Kaymakamı Murat Uz ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de katıldı.

Büyük mücadeleye sahne olan yarışı erkekler kategorisinde 1 saat 45 dakika 6 saniyeyle Ümit Kemal Cengiz kazanırken, 1 saat 48 dakika 5 saniyeyle Bekir Emrah Gemicioğlu ikinci, 1 saat 54 dakika 47 saniyeyle Turgut Esen üçüncü oldu. Kadınlarda 1 saat 34 dakika ile Nilay Erkal birinci, 2 saat 22 dakika 19 saniyeyle Birce Aydoğan ikinci, 2 saat 29 dakika 19 saniyeyle Bengü Tokat üçüncü oldu. Genel klasmanda ise Nilay Erkal birinci, Ümit Kemal Cengiz ikinci, Bekir Emrah Gemicioğlu üçüncü oldu. Geçen yıl 1 saat 37 dakika 41 saniyelik derecesiyle yarışma tarihinde tüm zamanların en iyi derecesini elde eden milli sporcu Nilay Erkal, bu yılki derecesiyle bunu yaklaşık 4 dakika daha geliştirdi.

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Demre Kamakamı Murat Uz ve Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer verdi.

Genel klasman ve kadınlar kategorisi birincisi milli sporcu Nilay Erkal, Zorlu bir yarış oldu. Geçen yıldan daha iyi bir derece yaptım. Geçen yıla göre daha çok rüzgar ve dalga vardı. 4 gün sonra Portekiz'e gidiyorum, milli takım adına ülkemi temsil etmek için. Orada 10 kilometre yüzeceğim, açık su olimpiyat yüzme yarışlarında. Orada da ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Benim için çok önemli bir tecrübe oldu. Hedefim 2020 olimpiyatları diye konuştu.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de dostluk ve kardeşlik için Meis Adası'ndan Kaş'a kulaç atıldığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Meis'ten Kaş'a Barış ve Dostluğa Kulaç Attılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi
    07:37 Bitlis'te Yağış Sonucu Heyelan Meydana Geldi

    Bitlis'te iki gündür süren yoğun yağışlar, Bitlis-Baykan kara yolunda heyelanın yaşanmasına sebep oldu. Heyelan esnasında yoldan geçen bir otomobil, toprak ve kaya parçalarının altında kalmaktan son anda kurtuldu. Karayolları ekipleri ve AFAD, temizlik çalışmalarına başladı.

  • Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu
    07:23 Urla Fenerbahçeliler Derneği, sosyal sorumluluk projesiyle öğrencileri sinemayla buluşturdu

    Urla Fenerbahçeliler Derneği, 'Haydi Sinemaya' adlı proje kapsamında 750 öğrenciye General Harrington Kupası'nı anlatan 'Zaferin Rengi' filmi izletti. Proje, Urla'daki okulların yanı sıra depremzede çocukları da kapsadı.

  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü
    07:22 ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı: Hamas'ın üç numaralı ismi öldürüldü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadının üç numaralı ismi Marwan Issa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. Issa, İsrail'in öldürdüğü en üst düzey Hamas yetkilisi olarak biliniyordu. Hamas ise ölüm haberine yönelik bir açıklama yapmadı. ABD, Hamas'ın diğer liderlerinin Gazze'deki tünellerde saklandığını tahmin ediyor. İsrail basınına göre Issa, Gazze'nin Nuseyrat mülteci kampının altındaki tünelleri hedef alan hava saldırısında öldürüldü. Avrupa Birliği de Issa'yı terör listesine eklemişti. ABD Başkanı Joe Biden ise İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'ya Refah'a saldırmanın bir hata olacağını söyledi.

  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.


Advertisement