Mevsimlik İşçiler, Eski Cezaevini Köye Çevirdi - Son Dakika
Ekonomi

Mevsimlik İşçiler, Eski Cezaevini Köye Çevirdi

Mevsimlik İşçiler, Eski Cezaevini Köye Çevirdi

Afyonkarahisar'da boşaltılan cezaevi, mevsimlik işçilerin kullanımına açıldı. İşçiler, 2007'de kapatılan cezaevini kendileri için yaşam alanına çevirdi.

12.07.2015 10:07  Güncelleme: 08:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesinde boşaltılan cezaevi, mevsimlik işçilerin kullanımına açıldı. Kirazıyla ünlü Sultandağı'na çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçileri, 2007 yılında kapatılan Sultandağı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nu, kendileri için yaşam alanına çevirdi.

KÜÇÜK BİR KÖY KURDULAR

Kaymakamlık tarafından geçen yıl mevsimlik işçilere açılan cezaevinin girişine Türk bayrağı asan işçiler, kendilerine dört duvarla çevrili küçük köy kurdu.

KOĞUŞ VE ODALAR MESKEN OLDU

Önceleri çadırda konaklamak zorunda kaldıkları için hallerinden memnun olan işçiler, cezaevinin ellerinden alınacağı korkusuyla fazla görüntülenmekten çekindi. Çoğunluğu Diyarbakır'dan gelen 250'ye yakın mevsimlik işçinin barındığı Sultandağı Cezaevi'nde mevsimlik tarım işçilerinin kimi idari ofislere, kimi ise büyük koğuş ve odalara yerleşti.

BAHÇEYE TANDIR KURDULAR

Her oda bir ailenin evi olurken, koğuş ya da odaların pencereleri karton ve poşetlerle kapatıldı. Bazı ailelerin çadırda yaşamayı sürdürdüğü cezaevi içinde, tuvalet ve banyolardan da faydalanan işçiler, ekmeklerini pişirmek için de bahçeye tandır kurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Mevsimlik İşçiler, Eski Cezaevini Köye Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement