Antalya Mürettebat Kıyıya Çıkarıldı - Son Dakika
Güncel

Antalya Mürettebat Kıyıya Çıkarıldı

Antalya Mürettebat Kıyıya Çıkarıldı

Alanya'da batan kuru yük gemisinin mürettebatı kurtarıldı (3)MÜRETTEBAT KIYIYA ÇIKARILDIAlanya açıklarında batan kuru yük gemisi Murat Hacıbekiroğlu-2'nin 10 mürettebatı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Alanya Limanı'na getirildi.

19.09.2016 23:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya'da batan kuru yük gemisinin mürettebatı kurtarıldı (3)

MÜRETTEBAT KIYIYA ÇIKARILDI

Alanya açıklarında batan kuru yük gemisi Murat Hacıbekiroğlu-2'nin 10 mürettebatı Sahil Güvenlik ekipleri tarafından Alanya Limanı'na getirildi. Gemiden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik ekiplerinin bölgeye yönlendirdiği Electra-A adlı konteyner gemisine alınan mürettebat, daha sonra Sahil Güvenlik Botu'na bindirilerek kıyıya çıkarıldı.

Geminin birinci kaptanı Yavuz Lor, gazetecilerin sorusu üzerine geminin arka kısmındaki makine dairesinden su aldığını belirterek, 'Hemen S.O.S. verdim. Mürettebat gemiyi terk etti. Gemi su aldıktan sonra yaklaşık 1 saat içinde de battı. Bu sırada bölgede bulunan başka bir Türk gemisi bizi kurtardı dedi.

Gemide bulunan 10 kişiden herhangi bir yaralanma veya ölüm olmadığını aktaran kaptan Lor, 17 Eylül'de İskenderun'dan kalktıklarını ve İzmit'e doğru yol aldıklarını kaydetti.

Murat Hacıbekiroğlu-2'nun batma anı cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde burun kısmına kadar batan geminin birkaç saniye sonra tamamen sulara gömüldüğü yer alıyor.

Geminin 2008 yılında İtalya'nın Chioggia Limanı'nda eksikliklerden dolayı 4 gün tutuklu kaldığı, 2 yıl önce de Ambarlı Limanı'nda 45 derece yan yattığı ve gemiden denize kimyasal yüklü konteyner düştüğü belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Mürettebat Kıyıya Çıkarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement