Antalya'nın Gururu Oldu - Son Dakika
Güncel

Antalya'nın Gururu Oldu

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Yarışmasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde memur olarak çalışan 35 yaşındaki Suat Akyol kazandı.

18.09.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu tarafından 4-7 Eylül tarihleri arasında Yalova'nın 90.Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Yarışmasında Antalya'nın da plaka kodu olan 7 numara ila yarışan Suat Akyol 234 sporcu arasında klasik vücut geliştirme büyük erkekler 1,71 dalında birinci oldu.

Sadece 3 yıldır vücut geliştirme yapan 35 yaşındaki Suat Akyol, aldığı birincilik sonrasında Milli Takıma dahil olurken 17 Aralık 2014 tarihinde İspanya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında Türkiye'yi ve Antalya'yı temsil edecek. Halen Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü'nde görev alan Akyol'un hedefi İspanya'da da derece yapmak ve Türkiye'yi gururlandırmak.

İlk derecesini 31 Mart 2013 tarihinde Kemer'de yapılan Türkiye Şampiyonası Avrupa Milli Takım seçmelerinde ikinci olurken. 29 Eylül 2013 Kocaeli'nde Türkiye Şampiyonası Dünya Milli Takım seçmelerinde birincilik elde ederken Antalya'nın gururu olmuştu. 15-18 Kasım tarihleri arasındaki Avusturya Stpolten'de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonasında dünya dokuzuncusu olmuştu.

İlk olarak spor olsun diye vücut geliştirmeye başlayan Suat Akyol, "Spor olarak başladım ve şimdi ülkemizi temsil etme onurunu yaşıyorum. Antalyamızı ve ülkemizi 17 Aralık 2014 tarihinde İspanya'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasında en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım. Hedefim İspanya'da ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Antalya'nın Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement