Antalya'nın Su Sorunu Çözüldü - Son Dakika
Yerel

Antalya'nın Su Sorunu Çözüldü

Antalya\'nın Su Sorunu Çözüldü

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya’nın içme suyu ihtiyacını 2045 yılına kadar karşılanacağını belirtti.

06.03.2014 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, Antalya'nın içme suyu ihtiyacını 2045 yılına kadar karşılanacağını belirtti.

Karacaören 2 Barajı İsale Hattı ile Antalya'nın 2045 yılına kadar içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının karşılanacağını belirten Köse, "Yine Alanya'nın 2045 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak içme suyu isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi çalışmaları devam etmekte" dedi. Antalya'nın AK Parti hükümeti ile yeşile büründüğünü dile getiren İl Başkanı Mustafa Köse, 2002'de yıllık 2,8 milyon adet olan fidan üretiminin 2013'te yıllık 7,5 milyon adete yükseldiğini söyledi.

Antalya ilinin ormanlık alanı 11.264.120 dekar olup, yüzölçümünün yüzde 55'inin orman olduğunu hatırlatan Köse, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında; 2003-2013 yılları arasında takriben 870.000 dekar alanda çalışma yapılarak 50 milyon adet fidan dikildiğini kaydetti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın Antalya'ya yaptığı yatırımları aktaran Köse, "Ülkemizin orman varlığını artırmak, geçimini orman ürünlerinden sağlayan vatandaşlarımıza destek olmak, su kaynaklarını verimli kullanarak insanımızın sulama ve içme suyu ihtiyaçlarına cevap vermek ve hava tahminlerini daha isabetli yapabilmek için son 12 yılda Antalya'ya yapılan yatırımları artırdık" dedi.

ANTALYA'DA SULANMADIK ARAZİ BIRAKMAYACAĞIZ

"Son 12 yılda inşa ettiğimiz sulama projeleri ile Antalya'da 302.800 dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Ayrıca 202.000 dekar arazinin sulama suyu depolama tesisi de hazırdır" diyen Mustafa Köse, Son 12 yılda Antalya'ya kazandırılan bazı sulama tesislerini şöyle sıraladı:

"Aşağı Aksu 2. Merhale Sol Sahil Pompaj, Aşağı Aksu 2. Merhale Projesi Aksu, İkmali Antalya Merkez Hatipler Göleti, Çayboğazı Projesi Elmalı Ovası Sulamaları,Köprüçay 2. Merhale Projesi Sulama Yapısı ve Sulama Tesisleri, Manavgat Taşağıl Karabekir Göleti ve Sulaması, Doyran Göleti ve Sulaması, Korkuteli Yeşilyayla Göleti ve Sulaması,Korkuteli Çomaklı Hacıbekar Göleti ve Sulaması, Kumluca Toptaş Göleti ve Sulaması, Korkuteli Osmankalfalar Göleti ve Sulaması."

"SULAMANIN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ"

Antalya'nın Türkiye'nin sebze ve meyve yetiştiriciliği açısından önemli bir şehri olduğuna dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Mutafa Köse, "Bu bağlamda biz de bu verimli toprakları sulayarak Antalya'nın bereketine bereket katmak istiyoruz. Son 12 yılda 12 adet yerüstü sulaması ile 4 adet yeraltı sulamasını hizmete aldık. Bunlar;Antalya merkez Kömürcüler Kızıllı Köyü Pompaj Sulaması İkmali,Boğaçay Su Alma Yapısı İkmali,Elmalı İslamlar Baranda Gölü Sulaması,Elmalı Mursal Sulaması İkmali,Kaş Demre Ovası Sulaması İkmali,Kaş Üzümlü Pompaj Sulaması,Kaş Üzümlü Pompaj Sulaması İkmali,Kaş Demre Su Alma Yapısı İkmali,Korkuteli Bingeçit ve Kocantı Derivasyon Tesisleri,Kumluca Yeniceköy Sulaması Anakanal Yenilemesi,Manavgat Değirmenözü Çaltepe Sulaması ve Manavgat Oymapınar Köyü Pompaj Sulamasıdır" şeklinde konuştu.

"ANTALYA'YA DİM BARAJI'NI KAZANDIRDIK"

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 2009 yılında hizmete aldığımız Dim Barajı ile yılda 123 milyon kilowatt-saat enerji üretimi, yılda 47,3 milyon m3 içme suyu temini ve 36.500 dekar arazinin de sulanması sağlanacaktır. Dim Barajı ile ayrıca Dim Çayı taşkınları da önlenmiştir" dedi. İl Başkanı Köse sözlerini şöyle sürdürdü;

"Gökçeler Çayı üzerine inşa etmekte olduğumuz Gökçeler Barajı ile Gazipaşa Ovası'nda 47.400 dekar arazi sulamaya açılacaktır. Bu tesisle ayrıca 10,85 milyon kilowatt-saat enerji üretilecek, 10 yerleşim yerinin içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır. Bu önemli barajı bu yıl Ekim ayında hizmetinize sunacağız. Manavgat Havzası'nda meydana gelen taşkınları önleyecek olan Naras Barajı'nın inşaatı hızla devam etmektedir. Baraj ile Manavgat Ovası'nda toplam 71.420 dekar arazi sulamaya açılacak ve Manavgat ilçe merkezi taşkınlardan korunacaktır. Barajın yüzde 91'i tamamlanmıştır. Aksu ilçesi içerisinden geçen Aksu Çayı'nın ıslahına başladık. 125 Milyon TL'lik dev proje ile takriben 70 kilometrelik kısımda çalışma yapacağız. Böylelikle, Aksu ilçesi ve civar köyleri, tarım arazileri ile turizm alanlarının taşkından korunması sağlanacaktır. İnşaatı devam eden işin yüzde 10'u tamamlanmıştır.Ayrıca 8 adet dere ıslah çalışması da devam etmektedir. Aksu Çayı 1. Kısım işi başta olmak üzere Antalya merkezde, Alanya'da, Elmalı'da Finike'de, Kaş'ta, Gazipaşa'da, Korkuteli'de, Serik'te ve pek çok yerleşim yerinden geçen toplam 33 adet dereyi ıslah ederek 62 adet meskun mahal ile 123.000 dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Antalya'nın Su Sorunu Çözüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement