Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Tüzün Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Tüzün Açıklaması

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, toplu ulaşımda kalıcı bir kart sistemi istediklerini bildirdi.

27.01.2016 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, toplu ulaşımda kalıcı bir kart sistemi istediklerini bildirdi.

Ali Tüzün, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, otobüslerde kullanılan kart sistemlerinde yapılan değişikliklerin neden olduğu sorunlar nedeniyle toplu ulaşım esnafının "günah keçisi" ilan edildiğini, kart sistemlerindeki sorunların kendilerini de mağdur ettiğini söyledi.

A-Kent firması tarafından işletilen eski kart sisteminin 31 Aralık 2015'ten itibaren kapatıldığını hatırlatan Tüzün, "Vatandaş elinde kartıyla kartın içinde parayla ortada kaldı. Halkın parasını ödemeyen firma biz taşıma esnafının da parasını ödemiyor. Hem halk mağdur hem şoför esnafı kan ağlıyor" dedi.

A-Kent firmasının işletim haklarını aldığı toplu ulaşım ihalesinin hukuka aykırı yapıldığını iddia eden Tüzün, yaşanan olumsuzluklar nedeniyle eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı eleştirdi. Yapılması gereken en acil işin, vatandaşlar ve esnafın alacaklarının ödenmesi olduğunu söyleyen Tüzün, yeni sistemin de bir an önce devreye alınarak toplu taşımada nakit uygulamasının kaldırılması gerektiğini belirtti.

Uygulanacak yeni kart sisteminin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olmasını sonuna kadar desteklediklerini açıklayan Tüzün, "Parti değiştiğinde sistemin değişmesini istemiyoruz. Bu üçüncü kart oldu. Biz artık parti ayırmaksızın, kalıcı, nakit paranın geçmediği bir kart sistemi istiyoruz. Esnafımızla yolcuların tartışma ortamını kaldıracak bir kart sistemi Antalya'nın hizmetinde olur inşallah" dedi.

"Talebimiz var ama zam yok"

Geride kalan 7 yılda akaryakıt, yedek parça ve lastik gibi ulaşım esnafının giderlerinde fiyat artışları gerçekleştiğini ancak ulaşım ücretlerinin zamlanmadığını vurgulayan Tüzün, zam talepleri olduğunu bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'ne bu talebi ilettiklerini kaydeden Tüzün, "Başkanımız 'Zam yok' dedi. Ama biz esnaf olarak hak ettiğimizi düşünüyoruz. Talebimiz var ama şu anda gündemde zam yok. Biz vatandaşa külfet olacak büyük bir zam istemiyoruz. Masraflarımızı karşılayacak ve evimizin geçimini sağlayacak uygun bir zam talep ediyoruz" dedi.

Araçların yenilenip yenilenmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Tüzün, odalarına bağlı 817 araçta yaklaşık bin 800 şoförün çalıştığını ifade etti. Geçen yıl toplu taşıma araçlarının engellilerin kullanımına uygun olması yönünde çıkan kanun çerçevesinde yenilenmesini kendilerinin de istediğini ifade eden Tüzün, ancak mevcut kazançlarıyla bu durumun çok zor olduğunu savundu.

"Uyuşturucu testlerini geçemeyen 18 şoför uzaklaştırıldı"

Bir soru üzerine, geçen yıl 11 Şubat'ta Mersin'de öldürülen Özgecan Aslan cinayetinin ardından kendilerinin de bazı tedbirler aldıklarını hatırlatan Tüzün, bunlardan birinin de toplu ulaşım şoförlerine yönelik uyuşturucu madde testleri olduğunu bildirdi.

Bağımlılık testlerinin sona erdiğini, yeni işe başlayacak şoförlerin de 12 bağımlılık testinden geçirilerek işe aldığını dile getiren Tüzün, "Bağımlı insan sağlıklı hizmet veremez. Bizim derdimiz sağlıklı hizmet vermek olduğundan dolayı yeni işe aldığımız arkadaşlarımızı 12 bağımlılık testinden geçirip o şekilde işe alıyoruz. Çalışanlar arasında yaptığımız testlerde de 18 kişiyi işten uzaklaştırdık" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Tüzün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement