Antalya Ramazanda Müftülükten Mütevazı İftar Sofrası - Son Dakika
Güncel

Antalya Ramazanda Müftülükten Mütevazı İftar Sofrası

Antalya Ramazanda Müftülükten Mütevazı İftar Sofrası

Ramazanda müftülükten mütevazı iftar sofrası ANTALYA İl Müftüsü Osman Artan, kent merkezindeki Muratpaşa Camisi'nde, yerde, basit ve mütevazı iftar sofraları kuracaklarını söyledi.

16.06.2015 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ramazanda müftülükten mütevazı iftar sofrası

ANTALYA İl Müftüsü Osman Artan, kent merkezindeki Muratpaşa Camisi'nde, yerde, basit ve mütevazı iftar sofraları kuracaklarını söyledi. Bunun Antikapitalist Müslümanlar Hareketi'nin 'Yeryüzü Sofraları' adıyla gerçekleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Artan, 'Sivil toplum örgütlerinden gelen talep doğrultusunda, çok lüks sofralar yerine cami etrafında insanları toplayalım düşüncesiyle 'Bu geleneği başlatalım' dedik. Antalya'da deneme yapılacaktır" dedi.

İl Müftüsü Artan, yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Ramazan ayının temasının 'Vakit iyilik vakti. Bu Ramazan ve her Ramazan' olarak belirlendiğini söyledi. İl Müftülüğü'nün de çalışmalarını bu tema etrafında şekillendirdiğini belirten Artan, "Toplumda yalnız olarak yaşayan insanlara sahip çıkılarak, bunlarla iletişim kurulması konusunda tedbirler alacağız" diye konuştu.

MURATPAŞA CAMİSİ'NDE İFTAR SOFRASI

Ramazan ayı boyunca Antalya'da, kentin merkez camisi Muratpaşa Camisi'nde Enderun usulü müezzinlik ve Kuran-ı Kerim okuyuşuyla teravih namazının kıldırılacağını belirten Müftü Artan, gerçekleştirilecek etkinlikler hakkındaşu bilgileri verdi: "Sivil toplum örgütlerinin aldığı karar uyarınca, belediyelerimizin de katkılarıyla Muratpaşa Camii etrafında osmanlı şerbeti, şekeri dağıtılacak. Ayrıca Hacca giden kardeşlerimizin gördükleri usulde sofra kurulacak. Hemen basit usulle iftar programlarının yapılması gibi. Ramazan ayı boyunca Muratpaşa Camii etrafından bu programlara ağırlık vereceğiz."

ANTİKAPİTALİST MÜSLÜMANLAR BENSETMESİ

Müftü Osman Artan, söz konusu sofraların Antikapitalist Müslümanlar Hareketi'nce 'Yeryüzü Sofraları' adıyla gerçekleştirildiğinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Burada sivil toplum kuruluşlarının talebi oldu. Çok lüks değil. Otellerde verilen iftar yemekleri gibi değil. Hacda sıkça görüyorduk. Hemen iki dakikada sofra kuruluyor. Yoğurt, küçük bir pide bunun yanında bir hurmadır. Bununla orucunu açıp ibadete geçme gibi. Çok lüks sofralar yerine cami etrafında insanları toplayalım düşüncesiyle 'Bu geleneği başlatalım' dedik. Antalya'da deneme yapılacaktır."

JET İMAMLARA HOŞGÖRÜ YOK

Müftü Artan, ayrıca 'jet imam' olarak tarif edilen, teravih namazını çok hızlı kıldıran imamlara da bu yıl hoşgörü göstermeyeceklerini söyledi. Teravih namazının Ramazan'a mahsus bir ibadet olduğunun altını çizen Artan, "15 dakikada teravih namazını, cemaatin de teşvikiyle, kıldırmaya çalışanlar var. Bu şekildeki arkadaşlarımız uyarılacak. İbadetin kuralları vardır. Namazdan çalmak, namazdan hırsızlık yapmak olmaz. Uyarılar sonuç vermezse kanuni yollarla gerekli işlemler yapılacaktır" dedi.

MÜSLÜMAN OLAN YABANCILARA İFTAR

Ramazan ayı içinde Diyanet Vakfı'yla müşterek olarak şehit alileri ve kentteki Suriyeli mültecilere iftar vereceklerini belirterek açıklamalarını sürdüren Artan, ayrıca Antalya'da müslümanlığı seçmiş yerleşik yabancılara da iftar vereceklerini kaydetti. Geçen yıl Kemer, Konyaaltı ve Alanya ilçelerinde bu iftarları gerçekleştirdiklerini aktaran Osman Artan, "Orucun ne demek olduğunu, toplu halde iftar yapmanın ne demek olduğunu göstermek bakımından, duyguları yaşatmak bakımından özel iftarlar vereceğiz" diye konuştu.

CAMİLERDEKİ 'BAYAN YERLERİ' ELDEN GEÇTİ

Ayrıca camilerin hep erkeklere göre dizayn edilmiş yerler olduğunu belirten Müftü Artan şöyle devam etti: "Erkekler hep rahat yerlerde bayanlar ise yukarıda, hava almayan, basık yerde ibadet etmektedir. Bayanların namaz kılacağı yerler yeniden elden geçiriliyor. Bayanların rahatça camiye gelip ibadet etmeleri sağlanacak."

Antalya'da ses düzenleri konusunda da ciddi rahatsızlık olduğunu aktaran Artan, ses düzenlerinin kontrol edilmesi için gerekli uyarıların da yapıldığını aktardı.

ŞENLİKLERİN SAATİNDEN RAHATSIZIZ

Osman Artan, bir soru üzerine belediyelerin Ramazan şenliklerinin saatiyle ilgili bir sorun yaşadıklarını söyledi. Şenliklerin hiç olmazsa teravih namazı sonrası başlamasının uygun olacağını belirten İl Müftüsü Artan, "Cemaatin namaz kıldığı saate denk gelince camiye bakıyorsunuz kimse yok ama eğlence yerine bakıyorsunuz, ismi Ramazan şenliği, tamamen dolu. Rahatsızız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Ramazanda Müftülükten Mütevazı İftar Sofrası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement