Antalya Sağlıkta da Marka Olacak - Son Dakika
Güncel

Antalya Sağlıkta da Marka Olacak

Antalya Sağlıkta da Marka Olacak

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanması planlanan yeni hastanelerle yaklaşık 800 yatağın daha devreye gireceğini açıkladı.

29.09.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanması planlanan yeni hastanelerle yaklaşık 800 yatağın daha devreye gireceğini açıkladı. Yılmaz, Antalya'yı sağlıkta da marka yapmak istediklerini söyledi.

Prof. Dr. Necat Yılmaz, Antalya'nın önde gelen işadamlarından oluşan Salı Grubu'nun toplantısına katıldı. Necat Yılmaz, Antalya Tenis İhtisas kulübü'nde gerçekleşen toplantıda, Antalya'daki sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. Yılmaz, sağlıktan sorumlu Antalya Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak'ın da katıldığı toplantıda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

YAKLAŞIK 800 YATAK

Prof. Dr. Yılmaz, yatak sayısı bakımından Antalya'da son yıllarda büyük bir artış kaydedildiğini açıkladı. Sağlıkta verilen hizmetin niteliğinin de çok önemli olduğunu anlatan Yılmaz, son 8 aylık dönemde Kemer, Kaş, Korkuteli ve Gazipaşa'da olmak üzere Antalya'da toplam dört yeni hastane açtıklarını açıkladı. Önümüzdeki aylarda da yeni hastanelerin devreye gireceğini anlatan Prof. Dr. Yılmaz, "Her iki ayda bir hastane açıyoruz. Önümüzdeki ocak ayına kadar da Serik Devlet Hastanesi, Elmalı Devlet Hastanesi ve Kepez Sütçüler Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 300 yatağı geçen ek binası devreye girecek. Böylece önümüzdeki birkaç ay içerisinde yaklaşık 800 yatak kapasitesi devreye girmiş olacak" dedi.

YATIRIM KARARINDA ŞEHİR HASTANESİ YOK

Önümüzdeki yılın ortalarına doğru Alanya Bölge Hastanesi'nin de hizmete girmesinin planlandığını anlatan Prof. Dr. Yılmaz, ilçelerde Demre hariç yenilenmemiş hastane kalmadığını da açıkladı. Demre'deki hastanenin de yenilenmesi için 2016 yatırım programına alınması konusunda gayret ettiklerini anlatan Yılmaz, Finike Devlet Hastanesi'nin de sorununu çözdüklerini söyledi. Sağlık turizmine de çok önem verdiklerini söyleyen Yılmaz, sağlık turizminde niteliği artırmak gerektiğini söyledi. Antalya'nın Aksu bölgesinde 300 yataklı hastane yatırımı ve 150 yataklık fizik tedavi ve rehabiliasyon merkezi için söz alındığını anlatan Yılmaz, buna karşılık Antalya'nın Duacı bölgesinde yapılması planlanan 1000 yataklı şehir hastanesi projesiyle ilgili yatırım kararının çıkmadığını açıkladı.

SAĞLIK TURİZMİ

Sağlık turizminin gelişmesi için otellerin klinik gibi kullanılmasını öngören bir çalışma yaptıklarını anlatan Yılmaz, bu konuda hazırlanın yönetmeliğin resmi gazetede yayımlanmasıyla Antalya'daki otellerin de bundan büyük pay alacağını söyledi. Antalya'nın sağlıkta iyi bir noktada olduğunu anlatan Yılmaz, "Antalya'yı turizmde olduğu gibi sağlıkta da marka yapmalıyız. Bu da herkesin vurgulaya vurgulaya gündeme getireceği bir husustur" dedi.

BÖYLE BİR KANSER SIKLIĞI YOK

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yakında böbrek ve karaciğer nakillerine başlanaağını da açıklayan Yılmaz, bu konuda gerekli ruhsatın alındığını söyledi. Kepez Sütçüler'deki hastanenin bahçesindeki yarım bırakılan inşaatı onkoloji merkezi yapacaklarını anlatan Yılmaz, Türkiye'de sağlıksız beslenme yüzünden toplumun sağlığının bozulduğunu aktardı. Yılmaz, "O kadar sağlıksız beslendik ki, beslediler ki, bizi o kadar sentetik yaşattılar ki, herkes kanser olmaya başladı. Böyle bir kanser sıklığı yok yani. Olacak şey değil. Bu yüzden onkolojiye çok ağırlık vermek durumunda kalıyoruz" dedi.

SİGARADAN SAĞLIĞA 50 KURUŞ DESTEK

Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç da sigaranın sağlık harcamalarına yaptığı olumsuz etki nedeniyle yapılması planlanan 50 kuruşluk SGK zammının doğru bir karar olduğunu söyledi. Koç, sigaranın yarattığı sağlık harcamalarının finansmanı için 50 kuruş ya da 1 liranın SGK'ya aktarılmasını desteklediğini söyledi. Toplantı sonunda Salı Grubu Başkanı Muhanrrem Koç, Vali Yardımcısı Mustafa Özkaynak ile diğer katılımcılara teşekkür etti.

BAYKAL'IN PATRONUNA 84'ÜNCÜ YIL KUTLAMASI

Toplantıda, 84 yaşına basan Antalya'nın önde gelen işadamlarından İbrahim Şencan'a da sürpriz bir doğum günü pastası hazırlandı. Şencan kendisi için hazırlanan doğum günü pastasındeki mumları söndürdü. CHP'nin eski lideri Deniz Baykal'ı gençlık yıllarında sulama kanalında çalıştırıp patronluğunu yapan Şencan, bir dileği olmadığını söyledi. Yaklaşık 50 kadar işadamının katıldığı toplantıya Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Uğurcan Ecemiş, MedicalPark Antalya Hastanesi Genel Müdürü Oya Ayçetin, Öz Ecza Deposu'ndan Antalyaspor eski başkanlarından Sedat Peker, Anadolu Lara Hastanesi'nden Dr. İrfan Erdoğan, vergi müfettişleri Murat Şimşek ile Murat Hakan Aslan, SGK'dan Yılmaz Ergin de konuk olarak katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Sağlıkta da Marka Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement