Antalya Sahil Güvenlikin Denetimleri - Son Dakika
Yerel

Antalya Sahil Güvenlikin Denetimleri

Antalya Sahil Güvenlikin Denetimleri

Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığının tur teknelerine yönelik denetimleri sürüyor.

21.04.2014 12:15  Güncelleme: 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanlığınca tur teknelerine yönelik denetimler devam ediyor.

Sahil Güvenlik Kemer Bot Komutanlığında gazetecilere denetimlerle ilgili bilgi veren Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanı Yarbay Kadir Karakaya, komutanlığın Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı emrinde görev yaptığını, sorumluluk sahasının Antalya Körfezi'nin doğusunda yer alan Gazipaşa'dan, batısında yer alan Kalkan'a kadar 652 kilometrelik sahil şeridini kapsadığını anlattı.

Antalya, Alanya, Kemer, Finike, Kekova, Kaş ve Kalkan'da 22 botla sahil güvenlik görevlerinin icra edildiğini belirten Karakaya,  "Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak Antalya ve ilçelerine gelen vatandaşlarımızın güzel izlenimlerle ayrılmaları, can veya mal kaybının, üzücü bir olayın yaşanmaması için zaman mefhumu gözetmeksizin denetimler yapıyoruz. Görevimizi büyük bir özen ve ciddiyetle sürdürüyoruz" dedi.

Karakaya, Akdeniz bölgesinde geçen yıl 16 bin 44, bu yıl ise bugüne kadar bin 996 yat ve teknenin kontrol edildiğini, geçen yıldan bu yana 3 bin 920'sine yasal işlem uygulandığını bildirdi.

İhbar üzerine teknede denetim

Bilgilendirmenin ardından "Megastar-1" isimli tur teknesinin turizm işletme belgesinin olmadığı yönündeki ihbar üzerine denizden Sahil Güvenlik botu, havadan da Sahil Güvenlik helikopteriyle denetime çıkıldı.

Denetimde teknenin turizm işletme belgesi bulunmadığının belirlenmesi üzerine tutanak tutuldu.

Tekne kaptanı Erdem Dumlupınar, turizm işletme belgesini henüz alamadıklarını söyledi.

Bundan dolayı limana geri dönüp belgesi bulunan başka bir yatla turlarına devam edeceklerini belirten Dumlupınar, "Kontrollerin olması gerek. Sağolsun komutanlarımız bize her konuda yardımcı oluyor. denetimler can ve mal güvenliğimiz için yapılıyor" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Antalya Sahil Güvenlikin Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement