Antalya - Sea To Sky'da Orman Etabının Galibi Wade Young Oldu - Son Dakika
Güncel

Antalya - Sea To Sky'da Orman Etabının Galibi Wade Young Oldu

Antalya - Sea To Sky\'da Orman Etabının Galibi Wade Young Oldu

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışının orman etabının birincisi Güney Afrikalı Wade Young oldu.

03.10.2015 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışının orman etabının birincisi Güney Afrikalı Wade Young oldu.

Kemer'e bağlı Kesme Boğazı mevkiinden sabah başlayan orman etabında ilk çıkışı plaj etabının birincisi İngiliz Jonyy Walker yaptı. Diğer sporcular ise 30'ar saniye arayla çıkış yaptı. 33 ülkeden 310 sporcunun katıldığı orman etabı; Sapandere, Meşeçukuru, Gölbastığı Göynük Yaylası, Üçoluk, Kaplanlı Dağı, Ovacık, Küçük Ovacık, Bölücekdibi, Sumakseniri'nden geçerek 48 kilometrelik parkur sonrası Kesme Boğazı'ndaki bitiş noktasında tamamlandı. Parkurlarda en büyük ilgiyi Kesme Boğazı'ndaki kanyon etabı gördü. Derenin üzerine kurulan kalaslardan karşıya geçen sporcular seyircilerden alkış alırken, zor anlar yaşadı. Bitişin dik yokuşta olması da bazı sporcuların ufak kazalar atlatmasına neden oldu. Havanın sıcak olması nedeniyle bitiş çizgisini geçen sporcular kendilerini kanyondaki soğuk suya bıraktı. Bazı sporcular da akan derenin yanında uzandı.Orman etabının birincisi 1 saat 29 dakika 49 saniyelik derecesiyle Güney Afrikalı Wade Young olurken, 1 saat 29 dakika 52 saniye ile İngiliz Jonny Walker ikinci, 1 saat 29 dakika 54 saniye ile İngiliz Graham Jarvis üçüncülüğü elde etti. Kemer Enduro Motosiklet Kulübü (KEMK) Başkanı Semih Özdemir, yarışların dün plaj etabıyla başladığını belirterek, plaj etabının güzel ve zevkli geçtiğini ve sporcuların da eğlendiğini söyledi. Yarışlarda herhangi bir sorun olmadığını aktaran Özdemir, "Orman etabında beklediğimizin üstünde bir seyirci sayısı var. Orman etabında 310 sporcu 30 saniye arayla start alıyor. Yarınki zorlu dağ etabında da seyircileri bekleriz" dedi.

Yarışlar yarın başlayacak olan ve sporcuların sahilden 2 bin 365 metre yüksekliğe çıkacağı 68 kilometrelik dağ etabıyla sona erecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - Sea To Sky'da Orman Etabının Galibi Wade Young Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement