Antalya Şehidin Dedesi: Barış Yok, Ben Artık Buralarda Durmam - Son Dakika
Güncel

Antalya Şehidin Dedesi: Barış Yok, Ben Artık Buralarda Durmam

Antalya Şehidin Dedesi: Barış Yok, Ben Artık Buralarda Durmam

Şehidin dedesi: Barış yok, ben artık buralarda durmam MARDİN'in Midyat İlçesi'nde şehit düşen Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın Antalya'nın Serik İlçesi'nde oturan dedesi 78 yaşındaki Ramazan Akkabak, "Çocuğum şehit olunca buralar bana haram oldu.

03.08.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehidin dedesi: Barış yok, ben artık buralarda durmam

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde şehit düşen Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın Antalya'nın Serik İlçesi'nde oturan dedesi 78 yaşındaki Ramazan Akkabak, "Çocuğum şehit olunca buralar bana haram oldu. Ben artık buralarda durmam" dedi.

Midyat'taki BOTAŞ petrol boru hattının geçtiği güzergahta bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca cumartesi günü yola döşenen el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 20 yaşındaki Jandarma Komando Er Barış Akkabak şehit düştü, 8 asker de yaralandı. Barış Akkabak'ın cenazesi dün düzenlenen törenle memleketi Antalya'nın Serik İlçesi'nde toprağa verildi.

JANDARMA KOMUTANI ZİYARET ETTİ

Annesinin ölmesi, babasının da evi terk etmesi nedeniyle dedesi Ramazan Akkabak tarafından büyütülen Barış Akkabak'ın Serik İlçesi Gebiz Mahallesi'ndeki evine taziye ziyaretleri sürüyor. Serik İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Mehmet Ece, şehit evini ziyaret ederek başsağlığı diledi. Yüzbaşı Ece, dede Ramazan Akkabak'a, "Biz her zaman senin yanındayız. Sen bizim babamızsın" dedi.

'BARIŞ'IM ŞİMDİ ANNESİYLE YATIYOR'

Taziyeleri kabul eden Ramazan Akkabak, Barış'ın hem torunu hem de oğlu olduğunu söyledi. Kızı öldükten sonra torununa hem babalık hem dedelik yaptığını anlatan Akkabak, "Çocuğum şehit oldu. Ben de burada yapayalnız kaldım. Sabaha kadar uyuyamadım. Sabah mezarını ziyaret ettim. Annesi ve Barış'ın mezarının ortasında yatıp kaldım. Orada bayılmışım. Barış'ım şimdi annesiyle beraber yatıyor" diye konuştu.

'BURALAR BANA HARAM OLDU'

Torununu 3 yaşından bu yana kendisinin büyüttüğünü, nüfusuna aldığını, diğer iki kardeşinin ise evlatlık verildiğini aktaran dede Akkabak, "Abdurrahmanlar Mahallesi'ndeki yatılı okula gönderdim. Ziyaretine gittiğimde 3- 4 gün orada kalırdım. Onun annesi de babası da benim. Her şeyi bendim. 3 ay önce askere gitti. Arabası vardı, işyeri vardı. Antalya'da alüminyum işiyle uğraşıyordu. Arabası şimdi burada kaldı. Ortağı vardı. Ramazan Bayramı'nda yanıma gelmişti. Askerden geldiğinde evlendirecektim. 7 çift bileziği vardı. Bankada parası var. Askere gideceğinde uçak biletini aldık. 1000 TL verdim. Acemi birliği Manisa'ydı. Mardin'e gideli 15 gün oldu. Her gün telefon açardı. Sürekli 'paran var mı' diye sorardım. Beni çok severdi. Barış'ım Mardin'deki komutanına 'anam da babam da dedem' diyormuş. Mevlidini, Kuran'ını okutacağız. Yaşım 78. Bir de eşim var 65 yaşında. Devlet 3 aydan 3 aya maaş veriyor. Çocuğum şehit olunca buralar bana haram oldu. Ben artık buralarda durmam. Ben buralarda durmayacağım gidip varacağım" şeklinde konuştu.

'YAŞIM 78, GÖNLÜM 18 YAŞINDA'

Torunu şehit olmadan bir gün önce telefonla konuştuğunu kaydeden Ramazan Akkabak, şöyle dedi:

"Bir telefon geldi hemen kesildi. Bu sefer biz aradık. 'Dede vazifeden geldim, yemeğimi yedim hemen seni aradım' dedi. 'Keyfin iyi mi' diye sordum. 'İyi' dedi. '8 saat nöbet tutuyoruz' dedi. Tüm yakınlarıyla o gün görüştü. Bir daha da görüşemedik. Sonra pazar sabahı da çocuğumun şehit haberi geldi. Benim elimden gelse 78 yaşındayım. 2 otomatik av tüfeğim var. Elimden gelse teröristleri öldürüp ciğerlerini yiyeceğim. Beni şimdi askere alsalar oğlumun yaptığı yere giderim. Yaşım 78, gönlüm 18 yaşında. Hiç olmazsa birkaçını öldürürüm. Devlet askerlerimize 'vur' emri verecek, hepsini öldürecekler."

'ONU SÜREKLİ SEVDİK'

Barış Akkabak'ın teyzesi Saniye Tekin ise kendi oğlunun da 10 yıl önce Şırnak'ta askerlik görevi sırasında yaşamını yitirdiğini belirterek, "Ama benim oğlumu şehit yapmadılar, 'intihar etti' dediler. Barış'ı biz yetim ve öksüz hiç bırakmadık. Onu sürekli sevdik. Annesi öldükten sonra Barış rezil yaşamasın diye sürekli ilgilendik. Acemi birliğindeki yemin törenine gittik, orada yalnız kalmasın diye. 15 günlük bir askeri çatışmaya gönderiyorlar. Manisa'da 2 ay eğitim yaptıktan sonra usta birliğine gitmişti. Buradan yetkililere sesleniyorum; bu gencecik çocukları tam eğitim almadan çatışmaya göndermesinler. Artık bu terör lanetine bir son verilsin" diye konuştu.

Diğer yandan Antalya'da özel bir hastanenin Ramazan Akkabak'ın göz tedavisini üstlenmek istediği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Şehidin Dedesi: Barış Yok, Ben Artık Buralarda Durmam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici görüştü
    16:51 Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici görüştü

    Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti. Yalçın, BBP'nin başarısını tebrik ederken, Yerel seçim sonuçlarına ilişkin tedirginliklerini dile getirdi. Destici ise İstiklal Marşı okunmayan belediyelerle ilgili hukuki işlemlerin başlatılmasını istedi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu kabul etti
    16:51 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu kabul etti

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nu kabul etti. Görüşme, Özel'in makamında gerçekleşti ve Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer de hazır bulundu.

  • Bolu Mengen'de su kanalına düşen otomobilde 3 kişi yaralandı
    16:50 Bolu Mengen'de su kanalına düşen otomobilde 3 kişi yaralandı

    Bolu'nun Mengen ilçesinde meydana gelen kazada, Ankara-Zonguldak kara yolu Zonguldak istikametinde seyreden bir otomobil su kanalına düştü. Kazada yaralanan 3 kişi, sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı.

  • Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü
    16:49 Bolu'nun Yeniçağa ilçesinde çıkan anız yangını söndürüldü

    Bolu'nun Yeniçağa ilçesine bağlı Aşağı Kuldan köyü mezarlık mevkisinde bir arazide çıkan anız yangını, Yeniçağa Belediyesi itfaiyesi ile Yeniçağa Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin müdahalesiyle ormanlık alana sıçramadan söndürüldü.

  • Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi
    16:49 Samsun'da Turizm Haftası'nda Atatürk Resimleri Sergisi

    Samsun'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Atatürk Resimleri Sergisi'nde, Atatürk'ün hayatına dair 68 fotoğraf yer alıyor. Sergi, Atatürk Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi'nde 23 Nisan'a kadar ziyaretçilere açık olacak.

  • Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı
    16:48 Kastamonu'da kasten yaralama ve gasp şüphelisi tutuklandı

    Araç İlçe Emniyet Amirliği ekipleri, bir kişinin yaralanması ve gasbedilmesi olayıyla ilgili çalışma başlattı. Yakalanan şüpheli Y.G, adliyeye sevk edildi ve çıkarıldığı hakimlikçe 'kasten yaralama ve gasp' suçundan tutuklandı.

  • Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti
    16:46 Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti

    Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Mersin Gazeteciler Cemiyeti yönetiminin ziyaretinde demokratik yönetimlerde basının gücü ve etkisinin önemine dikkat çekti.

  • Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi
    16:45 Antalya'da Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı ile 35 Genç Girişimci Yetiştirildi

    Antalya'da Teknokent ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı işbirliğinde yürütülen Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Hızlandırma Programı projesi kapsamında bir yıl süren eğitimle 35 genç girişimci yetiştirildi. Programda genç girişimcilerin çalışmalarının sunumu yapıldı. Etkinliğe, üniversite rektörü, teknokent genel müdürü, kalkınma ajansı genel sekreteri, KOSGEB il müdürü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Yapılan program sayesinde girişimciler güncel bilgiye, nitelikli eğitim ve mentorluk hizmetlerine erişim sağladı ve iş ağlarına katılım sağladı. Yapay zeka ve oyun teknolojileri alanında farkındalık oluşturma ve bilgilendirme faaliyetlerinin yanı sıra hızlandırma programı kapsamında uzman eğitmenler ve mentorlerle çalışmalar gerçekleştirildi.

  • İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti
    16:44 İzmir'de kavga sonucu bıçaklanan genç hayatını kaybetti

    İzmir'in Konak ilçesinde yaşanan bir kavgada arkadaşı tarafından bıçaklanan 17 yaşındaki genç, hastanede hayatını kaybetti. Cinayet anı güvenlik kamerasına yansırken, anne uyuşturucunun olayın sebebi olduğunu belirterek suçluların en ağır cezayı almasını istedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'de 16 milyon emekli var, birileri ıstakoz yiyor
    16:43 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'de 16 milyon emekli var, birileri ıstakoz yiyor

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM'de yaptığı açıklamada, Türkiye'de 16 milyon emeklinin büyük bir kısmının 230 euro ile geçindiğini belirterek, birilerinin ise ıstakoz yiyip paylaştığını söyledi. Özel, Erdemliler Hareketi'nin grup toplantısında öz eleştiri yapmak yerine 'seçimleri biz kazandık' dediğini ve bu tutumun ders almadığını ifade etti. Ayrıca, CHP'nin parti içi demokrasiyi ve grup içi demokrasiyi işleteceğini vurguladı.


Advertisement